Mikor van Andrea névnap?

Április 18.

Andrea Bocelli

Andrea Bocelli a Hollywood Boulevardon a saját csillagánál (Featureflash / Shutterstock.com)

Máskor: február 4.

Női nevünk eredete a görög andreiosz, andreas=férfias szóban keresendő. Több nyelven férfinév (olasz, bolgár).

Férfi párja magyarban az András.

Híres Andreák: Gyarmaty Andrea úszó, gyermekorvos, Temesvári Andrea teniszező, Rost Andrea operaénekes, Várkonyi Andrea tévés műsorvezető, riporter, Zsadon Andrea színésznő, Andrea Bocelli olasz tenorista.

Andrea Bocelli zöldhályoggal született, majd 12 évesen egy sportmeccsen megsérült a feje és ennek következtében teljesen megvakult. A zene szeretete adott erőt a továbbiakhoz. Jogi diplomát szerzett, majd egy évig dolgozott ügyvédként mielőtt a zenei karriere beindult volna. Pavarotti ajánlására kezdett énekesként koncertezni. A pop-opera műfaj egyik leghíresebb előadója lett. Több hangszeren játszik: gitár, zongora, szaxofon, trombita, dob. A sikert 1994-ben a sanremói dalfesztivál hozta meg számára. Toplistás dalai és platinalemeze van.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mi a címe a képnek? Mikor van Bekény névnap? Hogyan írjuk helyesen: cellulóz vagy celulóz? Keresztrejtvény – 16.06.14. Augusztus 22. – miről nevezetes? Agytorna 83. forduló Mikor van Imelda névnap? Július 18. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: autogram vagy autogramm? Hogyan írjuk helyesen: kb. vagy kb?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.