Mikor van Andrea névnap?

Április 18.

Andrea Bocelli

Andrea Bocelli a Hollywood Boulevardon a saját csillagánál (Featureflash / Shutterstock.com)

Máskor: február 4.

Női nevünk eredete a görög andreiosz, andreas=férfias szóban keresendő. Több nyelven férfinév (olasz, bolgár).

Férfi párja magyarban az András.

Híres Andreák: Gyarmaty Andrea úszó, gyermekorvos, Temesvári Andrea teniszező, Rost Andrea operaénekes, Várkonyi Andrea tévés műsorvezető, riporter, Zsadon Andrea színésznő, Andrea Bocelli olasz tenorista.

Andrea Bocelli zöldhályoggal született, majd 12 évesen egy sportmeccsen megsérült a feje és ennek következtében teljesen megvakult. A zene szeretete adott erőt a továbbiakhoz. Jogi diplomát szerzett, majd egy évig dolgozott ügyvédként mielőtt a zenei karriere beindult volna. Pavarotti ajánlására kezdett énekesként koncertezni. A pop-opera műfaj egyik leghíresebb előadója lett. Több hangszeren játszik: gitár, zongora, szaxofon, trombita, dob. A sikert 1994-ben a sanremói dalfesztivál hozta meg számára. Toplistás dalai és platinalemeze van.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mi az oximoron? Hogyan írjuk helyesen: huzat vagy húzat? Agytorna 141. forduló Hogyan írjuk helyesen: hosszú távú vagy hosszútávú? Keresztrejtvény – 16.05.16. Hogyan írjuk helyesen: bírálat vagy birálat? Hogyan írjuk helyesen: hátbatámadás vagy hátba támadás? December 20. – miről nevezetes? Mi a címe a képnek? Mennyi a nők és a férfiak várható életkora a világban?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.