Mikor van András névnap?

November 30-án.

wahorn

Wahorn András egyik szokásosan elvont projektjén a mezőkövesdi reptéren

Valamint február 4-én, május 21-én és november 10-én.

Férfinevünk a görög-latin eredetű Andreasz név átvétele, jelentése férfi, férfias.

Idegen nyelvi változatai: Andrea olasz, Andrew angol, André francia, Andrej orosz.

Női magyar megfelelője: Andrea

Névváltozatai még: Andorjás, Andos, Bandó.

Rokon nevek: Andor, Endre.

Híres András: Hajós András, szociológus, énekes, dalszerző, humorista, Kern András színész, Nagy Bandó András humorista, Csonka András színész, énekes, Lovasi András zenész, a Kispál és a Borz énekese, Berecz András mesemondó, a Bibliában András apostol Jézus első tanítványa, Szent Péter testvére volt. Andre Agassi amerikai teniszező, Andrea Bocelli olasz tenorista, Andrej Rubljov orosz ikonfestő, Andy Warhol amerikai képzőművész, Andrej Tarkovszkij orosz filmrendező.

MIt látsz Laca? Egy nagy s..

Wahorn András (eredeti nevén Pintér András) Munkácsy Mihály-díjas festőművész, grafikus, autodidakta módon lett művész. Nevéhez fűződik a legendás Bizottság zenekar, mely ef Zámbó Istvánnal és fe Lugossy Lászlóval együtt a Kádár-rendszer kritizálója volt. Koncertjeik egyben performanszok is voltak, az alternativ-underground értelmiség kedvence volt. Jégkrémbalett címen filmet is írt és rendezett.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap? 

 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Ha kivágsz két tetves fát Óbudán, hányat kell helyette ültetni? Keresztrejtvény – 16.11.30. Mióta létezik hivatalosan a Tisza cipő ma is népszerű logója? Agytorna 235. forduló Mikor van Apolló névnap? Mikor van Karolina névnap? Mikor van Rozália névnap? Mi Győr-Moson-Sopron megye székhelye? Pokémon GO: Mi ez az őrület? Fertőző? Lehet-e, kell-e védekezni ellene? Hogyan írjuk helyesen: híres vagy hires?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. A “Pintér András”-on meglepődtem. Azt meg lehetne tudni valahogy, hogy a Wahorn András az nem az Andy Warhol-ból jött-e?