Mikor van András névnap?

November 30-án.

wahorn

Wahorn András egyik szokásosan elvont projektjén a mezőkövesdi reptéren

Valamint február 4-én, május 21-én és november 10-én.

Férfinevünk a görög-latin eredetű Andreasz név átvétele, jelentése férfi, férfias.

Idegen nyelvi változatai: Andrea olasz, Andrew angol, André francia, Andrej orosz.

Női magyar megfelelője: Andrea

Névváltozatai még: Andorjás, Andos, Bandó.

Rokon nevek: Andor, Endre.

Híres András: Hajós András, szociológus, énekes, dalszerző, humorista, Kern András színész, Nagy Bandó András humorista, Csonka András színész, énekes, Lovasi András zenész, a Kispál és a Borz énekese, Berecz András mesemondó, a Bibliában András apostol Jézus első tanítványa, Szent Péter testvére volt. Andre Agassi amerikai teniszező, Andrea Bocelli olasz tenorista, Andrej Rubljov orosz ikonfestő, Andy Warhol amerikai képzőművész, Andrej Tarkovszkij orosz filmrendező.

MIt látsz Laca? Egy nagy s..

Wahorn András (eredeti nevén Pintér András) Munkácsy Mihály-díjas festőművész, grafikus, autodidakta módon lett művész. Nevéhez fűződik a legendás Bizottság zenekar, mely ef Zámbó Istvánnal és fe Lugossy Lászlóval együtt a Kádár-rendszer kritizálója volt. Koncertjeik egyben performanszok is voltak, az alternativ-underground értelmiség kedvence volt. Jégkrémbalett címen filmet is írt és rendezett.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap? 

 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Keresztrejtvény – 08.13. Mikor van Lajos névnap? Május 18. – miről nevezetes? Mi a címe a képnek? Hol volt Budapesten a Banánsziget? Június 17. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: sima vagy síma? Agytorna 67. forduló Illem: hogy helyezzük el az evőeszközöket? Hogyan írjuk helyesen: közé vagy kőzé?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. A “Pintér András”-on meglepődtem. Azt meg lehetne tudni valahogy, hogy a Wahorn András az nem az Andy Warhol-ból jött-e?