Mikor van Amália névnap?

Július 10. és október 7.

Amelia Earhart

Az első jelentős női pilóta volt Amelia Mary Earhart, aki sok olyan utat tett meg gépével, mely férfiak számára is kihívás lett volna. Női magassági rekordot állított fel 4300 méter elérésével. Nőként elsőként repülte át az Atlanti-óceánt, igaz, a gépet akkor nem ő, hanem egy férfi pilóta vezette. Számtalan sikeres repülést hajtott eztán végre, ám utolsó, Föld körülire tervezett útján gépe a Csendes-óceán közepén fekvő Howland-sziget közelében eltűnt. Hiába keresték, még a repülő roncsai sem kerültek elő.

A germán Amal- kezdetű nevekből származik, jelentése: Amálok gót királyi családjához tartozó, védelem.

Híres Amália: Amelia Mary Earhart amerikai pilóta, Amália Rodrigues portugál színésznő és énekesnő, Csiszár Amália írónő, Zichy Amália, Zichy Károly lánya, Amélie csodálatos élete című film főszereplője.

 

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mi a címe a képnek? Keresztrejtvény – 09.28. December 30. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: klub vagy klubb? Július 18. – miről nevezetes? Ötöslottó nyerőszámok az 5. játékhéten 2016-ban Hogyan írjuk helyesen: bizony vagy bízony? Mikor van Mihály névnap? Hogyan írjuk helyesen: felbujt vagy felbújt? Hogyan írjuk helyesen: hosszú vagy hoszú?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.