Mikor van Alexandra névnap?

Május 18.

Alexandra névnap - Béres Alexandra

Béres Alexandra (Fotó: Nők Lapja)

Női név a latinosított Alexander név görög eredetijének női párja, aminek a jelentése: a férfiakat vagy a férfiaktól megvédő.

Alexandra névnap -Szandi
Szandi

Híres Alexandrák: Béres Alexandra fitness világbajnok, Eördögh Alexa énekesnő, Fejes Szandra énekesnő, Nagy Alexandra színésznő, Németh Alexandra színésznő , Oszter Alexandra színésznő Pintácsi Alexandra (Szandi) énekesnő.

Még 12 éves sem volt Szandi, amikor 400 jelentkező közül ő lett a Mini Tini popénekes-pályázat győztese. 1989 jelent meg első albuma Kicsi lány címmel, s ez hetek alatt 270 ezer példányban fogyott el, aminek köszönhetően ő lett a legfiatalabb magyar platinalemezes előadó. Tizenhat évesen ismerkedett meg későbbi férjével, Bogdán Csabával, akivel három gyereket nevelnek. Szerepelt a TV2 Sztárban Sztár című produkciójában és zsűritag volt az Ének iskolája című tehetségkutatóban. 2014-ben azzal vádolták, hogy politikai nézetei miatt kirúgta szövegíróját, Valla Attilát, ám Szandi tagadta ezt.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?





Melyik a leghosszabb magyar településnév? Török családnév – mi az eredete, jelentése? Pokémon GO: Mi ez az őrület? Fertőző? Lehet-e, kell-e védekezni ellene? Hogyan írjuk helyesen: lőjünk vagy lőjjünk? Hova menjek kirándulni Magyarországon? Mit jelent az EBITDA? Mikor van Döme névnap? Hogyan írjuk helyesen: január 1-jétől vagy január 1-től? Bognár családnév – mi az eredete, jelentése? Mikor van Edgár névnap?