Mikor van Alexandra névnap?

Május 18.

Alexandra névnap - Béres Alexandra

Béres Alexandra (Fotó: Nők Lapja)

Női név a latinosított Alexander név görög eredetijének női párja, aminek a jelentése: a férfiakat vagy a férfiaktól megvédő.

Alexandra névnap -Szandi
Szandi

Híres Alexandrák: Béres Alexandra fitness világbajnok, Eördögh Alexa énekesnő, Fejes Szandra énekesnő, Nagy Alexandra színésznő, Németh Alexandra színésznő , Oszter Alexandra színésznő Pintácsi Alexandra (Szandi) énekesnő.

Még 12 éves sem volt Szandi, amikor 400 jelentkező közül ő lett a Mini Tini popénekes-pályázat győztese. 1989 jelent meg első albuma Kicsi lány címmel, s ez hetek alatt 270 ezer példányban fogyott el, aminek köszönhetően ő lett a legfiatalabb magyar platinalemezes előadó. Tizenhat évesen ismerkedett meg későbbi férjével, Bogdán Csabával, akivel három gyereket nevelnek. Szerepelt a TV2 Sztárban Sztár című produkciójában és zsűritag volt az Ének iskolája című tehetségkutatóban. 2014-ben azzal vádolták, hogy politikai nézetei miatt kirúgta szövegíróját, Valla Attilát, ám Szandi tagadta ezt.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: ifjúság vagy ifjuság? Június 26. – miről nevezetes? Keresztrejtvény – 08.28. Keresztrejtvény – 08.23. Agytorna 105. forduló Mi a címe a képnek? Keresztrejtvény – 16.12.05. Agytorna 155. forduló Ötöslottó nyerőszámok a 4. játékhéten 2017-ben

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.