Mikor van Aladár névnap?

Február 20.

Aladár névnap - Mézga Aladár

Mézga Aladár

Germán eredetű férfinév, az Aldarik vagy Aldemar magyarosodott alakja, amelynek jelentése öreg, tapasztalt, híres vagy hatalmas.

A 2000-es években az Aladár csupán 2004-2005-ben szerepelt az első százban, a 98. helyen. A 2010-es évek elején sincs az első száz között.

Híres Aladárok: Laklóth Aladár színművész, Petz Aladár sebészorvos, Ballagi Aladár történész, Buzágh Aladár kémikus, Gerevich Aladár olimpiai bajnok vívó, Pege Aladár Kossuth-díjas bőgőművész, Mézga Aladár, rajzfilmszereplő.

A Mézga család az 1960-as, a 70-es és a 80-as évek egyik legnépszerűbb színes, magyar televíziós rajzfilmsorozata. A 12 éves zseniális képességgel rendelkező Mézga Aladár olyan készülékeket bütyköl, amelyekkel akár űrutazásokra viheti a pereputtyát – ez a felfújható, Guliverkli nevű űrhajó, máskor 30. századi leszármazottjával lép kapcsolatba, és különféle modern holmikat kér tőle. Aladár egyetlen hű szövetségese Blöki kutyája, aki olykor kísérleteiben is segédkezik.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan lehet védekezni a könnygáz ellen? Újév vagy új év? Mennyit spórolhatsz, ha lekapcsolod a villanyt? December 29. – miről nevezetes? Keresztrejtvény – 16.06.26. Január 9. – miről nevezetes? Ötöslottó nyerőszámok a 39. játékhéten 2016-ban Ötöslottó nyerőszámok a 6. játékhéten 2016-ban Major családnév – mi az eredete, jelentése? Keresztrejtvény – 16.10.03.

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.