Mikor van Aladár névnap?

Február 20.

Aladár névnap - Mézga Aladár

Mézga Aladár

Germán eredetű férfinév, az Aldarik vagy Aldemar magyarosodott alakja, amelynek jelentése öreg, tapasztalt, híres vagy hatalmas.

A 2000-es években az Aladár csupán 2004-2005-ben szerepelt az első százban, a 98. helyen. A 2010-es évek elején sincs az első száz között.

Híres Aladárok: Laklóth Aladár színművész, Petz Aladár sebészorvos, Ballagi Aladár történész, Buzágh Aladár kémikus, Gerevich Aladár olimpiai bajnok vívó, Pege Aladár Kossuth-díjas bőgőművész, Mézga Aladár, rajzfilmszereplő.

A Mézga család az 1960-as, a 70-es és a 80-as évek egyik legnépszerűbb színes, magyar televíziós rajzfilmsorozata. A 12 éves zseniális képességgel rendelkező Mézga Aladár olyan készülékeket bütyköl, amelyekkel akár űrutazásokra viheti a pereputtyát – ez a felfújható, Guliverkli nevű űrhajó, máskor 30. századi leszármazottjával lép kapcsolatba, és különféle modern holmikat kér tőle. Aladár egyetlen hű szövetségese Blöki kutyája, aki olykor kísérleteiben is segédkezik.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Keresztrejtvény – 16.01.13. Mikor van Damján névnap? Ötöslottó nyerőszámok a 11. játékhéten 2017-ben Hogyan írjuk helyesen: kb. vagy kb? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: rüh vagy rűh? Agytorna 31. forduló Hogyan írjuk helyesen: rúg vagy rug? Hogyan írjuk helyesen: bakancs vagy bakkancs? Mikor van Georgina névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.