Mikor van Aida névnap?

Február 2-án.

Aida

Aida Veronában
Jorg Hackemann / Shutterstock.com

Valamint április 26-án, augusztus 31-én.

Az Aida Giuseppe Verdi négyfelvonásos operája, innen származik ez a név.

Híres Aidák: Mohamed Aida tőrvívó. Európa-bajnok 2007-ben, világbajnoki ezüstérmes. Kilencéves korában kezdett vívni, 14 évesen már megszerezte első érmét a felnőtt magyar bajnokságban.

Angolul, franciául, németül Aida.

Verdi operáját 1871-ben Kairóban mutatták be először. Elterjedt az a nézet, hogy a Szuezi-csatorna átadójára írta, de valójában nem. Ismail pasa rendelt egy darabot Verditől az új operaház megnyitójára, Verdi azonban visszautasította a kérést. Később mégis elvállalja, amikor azt mondják neki, hogy különben Richard Wagnert bízzák meg. Aida rabszolgalányként él, szerelmes lesz egy katonatisztbe, aki hazaárulóvá válik. A szerelmesek végül együtt halnak meg egy kriptába befalazva.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap? 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: anyja vagy annya? Keresztrejtvény – 09.29. Meddig élt kopjadarabbal a fejében Baksa Márk? Mióta nemzeti ünnep október 23.? Keresztrejtvény – 16.10.19. Mikor kell a 2014. évi EVÁ-t bevallani? Hogyan írjuk helyesen: kiírat  vagy kiirat? Hogyan írjuk helyesen: despotizmus vagy desputizmus? Mikor van Leó névnap? Hogyan írjuk helyesen: idetartozik vagy ide tartozik?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.