Mi köze van a Nutellának a háborúhoz?

A második világháború alatt nem volt elég kakaóbab.

 

nutella

A második világháború alatt csak nehezen lehetett Európában kakaóbabhoz jutni, ezért a Piemont tartományban működő olasz cukrász, Pietro Ferrero a helyben nagy mennyiségben elérhető mogyoróból és némi kakaóból megalkotta a csokoládé alternatíváját a Pasta Gianduját. Ebből fejlesztették ki később a Nutellát.

Pietro Ferrero az első adag (mintegy 300 kg) Pasta Gianduját 1946-ban dobta piacra. Ekkor a mogyoró-csoki kombinációt még kemény tömbök formájában árulták, de szeleteit már akkor is kenyérrel ették. A cég 1951-ben állt elő a termék kenhető változatával, a Supercremával.

1963-ban Pietro fia, Michele Ferrero megváltoztatta a krémes finomság összetételét és dizájnját is azzal a céllal, hogy Európaszerte árulhassa azt. Így az első üveg Nutella 1964. április 20-án hagyta el az albai Ferrero gyárat. Az “új” termék azonnal sikert aratott, és azóta is rendkívül népszerű.

Hazánkban a Nutella a mogyoró- és csokikrémek szinonimájává vált, így sajnos hozzá kellett szoknunk, hogy a strandi “nutellás” palacsintának a legritkább esetben van Nutella íze. 

 

 Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Orsós családnév – mi az eredete, jelentése? Hogyan írjuk helyesen: májas vagy mályas? Mennyi az eva – egyszerűsített vállalkozói adó – kulcsa 2015-ben? Keresztrejtvény – 16.09.21. Hogyan írjuk helyesen: LCD kijelző vagy LCD-kijelző? Mi a címe a képnek? Január 8. – miről nevezetes? Keresztrejtvény – 09.28. Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: atoll vagy atol?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.