Mi Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelye?

Szolnok

szolnok_tiszavirag_hid

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 1983-ig a megyeszékhelyen kívül csak egy város volt, Törökszentmiklós. Szolnok a Tisza és a Zagyva torkolatánál fekszik. A képen a Tiszavirág híd látható.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Illem: Két nőt merről kísér egy férfi? Mikor van Emánuel névnap? Mikor van Anna névnap? Keresztrejtvény – 16.03.27. Hogyan írjuk helyesen: sikító vagy sikitó? Hogyan írjuk helyesen: kisebb vagy kissebb? Ötöslottó nyerőszámok a 25. játékhéten 2016-ban Hogyan írjuk helyesen: hányjon vagy hánnyon? Mikor lett meg a Startlap Facebook oldalának 300.000. lájkolója? Szabad petárdázni szilveszterkor Magyarországon?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 2 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. Szép lett ez a gyalogos híd.Rengeteg vidéki ember, fiatal jár rajta. Szolnok a főiskolával a fiatalok városa lett. Itt születtem 1953.08.06. án. Az óta rengeteg városban éltem a környéken. Gondolom a város indúl a régi fák versenyén is. Szőke Tisza. Puli kutyáimat Róna és Tisza NÉVRE KERESZTELTEM.

  2. “1983-ig a megyeszékhelyen kívül csak egy város volt”?? És Jászberény? Az 1500-as években már város volt! Karcag 1700-1800-as évek?