Mi Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelye?

Szolnok

szolnok_tiszavirag_hid

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 1983-ig a megyeszékhelyen kívül csak egy város volt, Törökszentmiklós. Szolnok a Tisza és a Zagyva torkolatánál fekszik. A képen a Tiszavirág híd látható.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: kocsi vagy kócsi? Hogyan írjuk helyesen: durván vagy dúrván? Ötöslottó nyerőszámok a 38. héten – 2015.09.19. Hány nap van még az évből? Hogyan írjuk helyesen: higgy vagy higyj? Mit gondolnak olvasóink Lagzi Lajcsi szabadon engedéséről 55. születésnapján? Balog családnév – mi az eredete, jelentése? Október 8. – miről nevezetes? Mikor van Bella névnap? Hogyan írjuk helyesen: szájharmonikázik vagy szájharmónikázik?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 2 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. Szép lett ez a gyalogos híd.Rengeteg vidéki ember, fiatal jár rajta. Szolnok a főiskolával a fiatalok városa lett. Itt születtem 1953.08.06. án. Az óta rengeteg városban éltem a környéken. Gondolom a város indúl a régi fák versenyén is. Szőke Tisza. Puli kutyáimat Róna és Tisza NÉVRE KERESZTELTEM.

  2. “1983-ig a megyeszékhelyen kívül csak egy város volt”?? És Jászberény? Az 1500-as években már város volt! Karcag 1700-1800-as évek?