Melyik Nostradamus öt még be nem teljesült jóslata?

Soroljuk. Elég hátborzongató, ha bejön.

 

nostradamus-joslatai

Az 1666-os londoni tűzvész, a nagy francia forradalom, a II. világháború, vagy a 2001. szeptember 11-i terrorcselekmények – csak néhány esemény azok közül, amelyeket Michel de Nostradamus, a DoQ-n péntekenként látható Nostradamus Effektus címadója előre megjósolt. A 16. századi francia asztrológust már kortársai is igazi látnoknak tartották, ám az, hogy ezek megvalósult jóslatok, vagy véletlen egybeesések csupán, a mai mapig nem bizonyított.

Ha azonban tényleg hihetünk Nostradamus jövendöléseinek, akkor hamarosan képesek leszünk kommunikálni az állatokkal, egy véreskezű diktátor képében eljöhet a „harmadik Antikrisztus”, sőt a zombik támadása is valósággá válhat…

1. Az élőhalottak támadása

A manapság oly’ népszerű zombis filmeknek és sorozatoknak köszönhetően senki előtt sem ismeretlen a következő forgatókönyv: egy halálos vírusnak köszönhetően az emberek élőholtakká válnak, és vagy harapással, vagy karmolással terjesztik a végzetes kórt. A DoQ csatornán futó Nostradamus Effektus című dokumentum-sorozatból azonban megtudhatjuk, hogy Nostradamus nemcsak elképzelte, de meg is jósolta a „holtak feltámadását”. A zombi szót ugyan soha nem említette, és eljövetelük pontos dátumát sem adta meg, hívei azonban a hetes számra és a milleniumra való utalás miatt 7000-re datálják a zombi-apokalipszist, és úgy vélik, valamilyen gyógyszer vagy kezelés váltja majd ki az élőholt állapotot.

2.  A „harmadik Antikrisztus” eljövetele

Híres négysorosaiban Nostradamus három hatalmas és zsarnoki vezérről beszél, akiket Antikrisztusnak nevez. Egyes források Nerót, mások Napóleont tartják az első ilyen hadvezérnek, de a szakértők mindenhol egyetértenek abban, hogy a második Adolf Hitler volt. Nostradamus jóslata szerint a harmadik Antikrisztus még félelmetesebb lesz, mint az előző kettő együttvéve. Néhányan Szaddám Husseinben, mások Oszama Bin Ládenben vélték felfedezni, sokan azonban úgy tartják, még nem ismerjük a jövő rettegett tömeggyilkosát, aki Nostradamus szerint a Közel-Keletről jön, és kék turbánban vonul be Európába, hogy uralma alá hajtsa az öreg kontinenst.

3. A III. világháború

Nostradamus szerint a harmadik Antikrisztus inváziója robbantja majd ki a III. világháborút, ami 27 évig tart majd, és nukleáris fegyverekkel, illetve a végső pusztulással fenyeget. A jóslat szerint „1999-ben az égből jön majd a terror királya, mielőtt és miután a háború uralkodik majd”. Az azóta történt események ismeretében egyesek ezt úgy magyarázzák, hogy 1999-ben kezdődtek az előkészületek, amelyek 2001. szeptember 11-ei merényletsorozathoz vezettek. Nostradamus jövendölései azonban még sötétebb képet festenek a jövőre vonatkozóan: „az ég lángolni fog a 45. foknál. A lángok közelednek a hatalmas új városhoz”. A jövendölésben szereplő várost sokan a 45. szélességi foknál elhelyezkedő New Yorkkal azonosítják, amit az „Antikrisztus” nukleáris fegyverek bevetésével tesz majd a földdel egyenlővé.

4. Képesek leszünk az időutazásra

Nostradamus jóslatai szerint a harmadik világháború során gyakorlatilag az egész Föld elpusztul majd, ezért túlélő tudósok egy csoportja kísérletet tesz majd arra, hogy az időben visszautazva megakadályozza a világháborút. Ez a próbálkozás azonban Nostradamus szerint kudarcba fullad majd, és az időutazás során felszabaduló energia egy furcsa dimenzió örvényt hoz majd létre Anglia és Észak-Európa felett.

5. Az állatok beszédének megfejtése

A vészjósló jövőképek után álljon itt egy sokkal békésebb jóslat. Nostradamus úgy hitte, a tudomány csodálatos fejlődésének köszönhetően a jövőben képesek leszünk kommunikálni az állatokkal. Ma már ez nem is tűnik olyan lehetetlennek, hiszen számos kísérlet folyik ennek megvalósítására. John Lilly például már a 19. században megalapozta az emberek és a palackorrú delfinek közötti kommunikációt, 2014-ben pedig egy delfinkutató azt állította, hogy sikerült emberi nyelvre fordítania a delfinhangot.

Jóslat vagy tudományos fantasztikum? – Kiderül a  Nostradamus Effektusból minden pénteken 21:05-kor a DoQ műsorán.

 Mi a kappan? Hogyan írjuk helyesen: iszik vagy íszik? Január 10. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: szívesen vagy szivesen? Keresztrejtvény – 16.11.05. Június 5. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: nagyszámú vagy nagy számú? Hogyan írjuk helyesen: hevítés vagy hevités? Keresztrejtvény – 10.14. Ötöslottó nyerőszámok a 22. játékhéten 2016-ban