Melyik Európa leghosszabb közúti-vasúti hídja?

Az Øresund híd 

 

oresund

Európa leghosszabb kombinált közúti-vasúti hídja tágabb értelemben Skandináviát és Nyugat-Európát kapcsolja össze. Nem csak vonatok, autók, motorok, teherautók és buszok kelnek át rajta, de adatkábeleinek köszönhetően az összes Finnországból érkező internetes adat átvitelére is szolgál.

Bár azt szokás mondani, hogy a 7845 méteres Øresund híd a dán Koppenhágát és a svéd Malmőt köti össze, ez – ebben a formában – nem teljesen igaz.  A híd ugyanis a Peberholm nevű mesterséges szigeten ér véget: innen egy 4,2 kilométer hosszú, tenger alatt futó csatornán át jutnak az átkelők az Amager-szigetre, ahol a dán főváros egy része is fekszik.

 

 Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Illem: Egy férfi vagy a nő lép be először a liftbe? Keresztrejtvény – 16.01.07. Hogyan írjuk helyesen: ellenfél vagy elenfél? Keresztrejtvény – 16.05.14. Ötöslottó nyerőszámok a 25. játékhéten 2017-ben Hány haldokló falu van Magyarországon? Hogyan írjuk helyesen: lesz vagy lessz? Keresztrejtvény – 09.11. Mikor van Bátor névnap? Hogyan írjuk helyesen: kommunista vagy komunista?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.