Melyik állatnak van olyan ujjlenyomata, mint az embernek?

A koalának.

 

coala

A koalák és az emberek evolúciós ősei körülbelül 70 millió éve váltak el egymástól, de még a mikroszkóp alatt vizsgálva sem lehet megkülönböztetni ujjlenyomatainkat.  

ujjlenyomat

Mivel a többi erszényes (mint a wombat vagy a kenguru) nem rendelkezik ujjlenyomattal, a tudósok arra következtetnek, hogy az a koaláknál relatíve fiatal evolúciós mérföldkő. Kialakulásának célja valószínűleg a tárgyak (jelen esetben például az eukaliptusz levelek) megfogása által a bőrre gyakorolt többirányú mechanikai hatás pontos érzékelése, és ezáltal a mozgások és erőkifejtések finomhangolásának lehetősége.

 

  

 

 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: forróvérű vagy forró vérű? Hogyan írjuk helyesen: belülre vagy belűlre? Mi a címe a képnek? Én írtam be először a helyes választ, láttam, hogy senki más nem tudta, miért nem nyertem? Hogyan írjuk helyesen: imígy vagy imigy? Hogyan írjuk helyesen: csúszik vagy csuszik? Mit jelent a „böstörög” kifejezés? Mikor van Miklós névnap? Hogyan írjuk helyesen: húgom vagy hugom? Mióta jelképünk a nemzeti színű zászló?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.