Melyek voltak Elvis Presley utolsó szavai?

“Megyek a fürdőbe olvasni.”

 


Elvis utolsó felvétele, amit még életében – két hónappal halála előtt – adtak ki, nem tartozik a különösebben emlékezetes dalai közé. Ennek ellenére halála után pár nappal a Way Down (“Lefelé”) c. szám több slágerlistának is az élére került.

 

Elvist menyasszonya, Ginger Alden, fotómodell látta életben utoljára. Félálomban, kábán hallotta, amint vőlegénye 1977 augusztus 16-án hajnalban a fenti szavak kíséretében kikászálódik az ágyból. Vélhetően nem tudott aludni, és nem akarta párját zavarni a villannyal. Ginger annyit válaszolt, hogy “Oké, csak ne aludj el.”.

Órákkal később, kora délután ébredve keresni kezdte párját, akire hamarosan eszméletlenül talált rá memphisi otthonuk fürdőszobájában. Elvis többet már nem tért magához. Halálát nagy valószínűséggel szívelégtelenség okozta, és minden bizonnyal nagy szerepet játszott benne utolsó éveiben folytatott önpusztító életvitele, gyógyszerfüggősége és a kábítószer-használat.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: nyitva tartás vagy nyitvatartás? Keresztrejtvény – 16.05.24. Hogyan írjuk helyesen: bögre vagy bőgre? Mikor van Domonkos névnap? Antal családnév – mi az eredete, jelentése? Hogyan írjuk helyesen: őriznek vagy őríznek? Agytorna 45. forduló Agytorna 169. forduló Milyen eredetű a mogyoró szavunk? Agytorna 193. forduló

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.