Május 13. – miről nevezetes?

Görbicz Anita magyar válogatott kézilabdázó,  1983-ban született.

Görbicz Anita

Görbicz Anita (Görbe) a világ legjobb játékosa volt 2005-ben. Legnagyobb sikerei: a Győr csapatával Bajnokok Ligája első hely, a válogatottal világbajnoki ezüstérem.

Az egészség és biztonság nemzetközi napja a bányaiparban. Valamint ez az egészség és biztonság nemzetközi napja a bányaiparban. Hivatalos közlések szerint évente mintegy 15000 ember hal meg a bányászatban, bár valójában inkább a duplája lehet. A gyenge munkafegyelem, a karbantartási hiányosságok és a korszerűtlen biztonsági technika miatt az ukrán, kínai és orosz bányászok körében gyakori a halálos baleset.

Névnapok: Szervác, Imola, Imelda.

Ezen a napon született:

  • Schmitt Pál olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a Nemzet Sportolója cím kitüntetettje, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkár, majd elnöke, a NOB alelnöke, 1942-ben. 2010 és 2012 között Magyarország köztársasági elnöke volt. 2012-ben plágiumügybe keveredett, a HVG kiderítette, hogy kisdoktori disszertációja más szerzők műveinek szinte szó szerinti fordítása. Emiatt a Semmelweis Egyetem szenátusa úgy döntött, hogy visszavonja kisdoktori címét. Ezt követően április 2-án lemondott a köztársasági elnöki címéről.
  • Szili Katalin jogász, politikus, országgyűlési képviselő.1956-ban született

Ezen a napon hunyt el:

  • Moyses Márton romániai magyar költő, a kommunista diktatúra mártírja 1970-ben.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: kirúg vagy kirug? Ki gyártja a Fordot? Agytorna 29. forduló: képrejtvény! Illem: Honnan ered, hogy a férfiak a nőket a jobbjukon kísérik? Milyen névnapok vannak szeptemberben? Hogyan írjuk helyesen: nadragulya vagy nadraguja? Keresztrejtvény – 10.14. Mikor van Baldvin névnap? Március 19. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: irtás vagy irtás?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.