Ki gyártja a Fordot?

A Ford Motor Company

Ford Mustang

1903-ban került bejegyzésre, nagy mérföldkőnek számított az autógyártás történetében. 1903. július 23-án adták el az első autót. 1908-ban a T-modell megjelenésével új korszak nyílt a személyszállításban. 1913-ban Henry Ford megalkotta a futószalagot, amely a tömegtermelés kezdetét jelentette.

Ebben az időben keveseknek adatott meg az a lehetőség, hogy autótulajdonos legyen. Henry Ford szeretett volna olcsó autókat gyártani, hogy „kerekekre helyezze a világot”.

2014. május végén világszerte 35 gyára volt a Fordnak, és még ezenkívül 45 olyan, ahol motort, váltót, alkatrészt készítettek.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: idős vagy idöss? Hogyan írjuk helyesen: sújtson vagy súlytson? Hogyan írjuk helyesen: sittel vagy sitt-tel? Agytorna 21. forduló: képrejtvény! Hogyan írjuk helyesen: Firefoxszal vagy Firefoxxal? Hogyan írjuk helyesen: ambiciózus vagy ambíciózus? Keresztrejtvény – 10.25. Hogyan írjuk helyesen: rendszám vagy rencám? Hogyan írjuk helyesen: dívik vagy divik? Hogyan írjuk helyesen: javítás vagy javitás?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.