Július 21. – miről nevezetes?

1951-ben ezen a napon született Robin Williams színész, komikus.

Oscar-díjas és hatszoros Golden Globe-díjas színész volt. Már gyermekkorában is azzal szórakoztatta magát és közönségét, hogy humoristákat utánzott. Apja munkanélkülisége miatt költözniük kellett. A zaklató fiatalok ellen a humorával tudott védekezni. Egyedülálló improvizációs humorával többször fellépett. Első szerepe annyira sikeres volt, hogy saját sorozata lett, amely 1978-tól 1982-ig ment. Ez volt az Egy úr az űrből. Legismertebb szerepe a lemezlovas, a Jó reggelt, Vietnám!-ban, ez meghozta számára első Oscar-díj jelölését is. További filmek, amikben szerepelt: Holt költők társasága, Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van. Három zenei albumot is felvett a filmezés mellett. Az 1970-es és 1980-as években kokainfüggő volt. Később sikeresen leszokott, azonban 2006-ban egy rehabilitációs központba vonult be, mert alkoholproblémái szükségessé tették ezt a lépést. 2009-ben szívproblémák miatt sikeres műtéten esett át. Jótékonysági célokra jelentős összegeket áldozott. 2014. augusztus 11-én öngyilkosságot követett el. Depresszió gyötörte, valamint alkohol- és drogproblémák, anyagi helyzete is kedvezőtlenül alakult. Kezdődő Parkinson-kórral is szembe kellett néznie.

Névnapok: Dániel, Daniella, Lőrinc.

Ezen a napon született:

  • Ernest Miller Hemingway író 1899-ben.
  • Hans Fallada író 1893-ban.

Ezen a napon hunyt el:

  • Dugovics Titusz katona, hős várvédő 1456-ban. A nándorfehérvári csatában halt meg, egy török katonát rántott magával a mélybe, aki a zászlót akarta kitűzni a vár fokára.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: nagyképű vagy nagyképü? Hogyan írjuk helyesen: csúfos vagy csufos? Mikor van Zsolt névnap? Hogyan írjuk helyesen: irtani vagy írtani? Hogyan írjuk helyesen: csúszik vagy csuszik? “Fotózkodj Bubbával” játék Milyen névnapok vannak júliusban? Hogyan írjuk helyesen: kedélyes vagy kedéjes? Mi Veszprém megye székhelye?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.