Július 10. – miről nevezetes?

1986-ban ezen a napon halt meg Molnár Csilla Andrea szépségkirálynő.

A szocialista államrend szigorának csökkenésével ötven év után, 1985-ben ismét lehetővé vált, hogy Magyarország szépségkirálynő-választást rendezzen. Csilla egy osztálytársa biztatására jelentkezett a versenyre. Sem ő, sem pedig a szülei nem tudhatták, hogy valójában milyen kötelezettségekkel jár, mik lehetnek a következményei. Kétezernél is több lány küldte el jelentkezését, közülük hatszázat hívtak be. A középdöntőben a negyedik helyen végzett. Az október 5-i döntőben huszonöt lány közül Csillát választották a legszebbnek. 1986-ban Máltán rendezték a Miss Európa versenyt, amin harmadik lett, annak ellenére, hogy ő kapta a legtöbb pontot. A saját koronáját kellett elvinnie, azt tették a győztes fejére. A verseny szervezői szinte kizsigerelték, eleve előnytelen szerződést írattak alá vele. Nagyon sokan igyekeztek belőle meggazdagodni, miközben neki csak kevés jutott. Hirtelen népszerű lett az országban, szinte celeb. Teljes összeroppanása akkor következett be, mikor kiderült, hogy nem utazhat a világszépe választásra. 1986. július 10-én altatók beszedésével öngyilkosságot követett el. Az 1986-os szépségverseny a középdöntőnél véget ért, legközelebb csak három év múlva rendeztek ilyen megmérettetést hazánkban. Emlékére íródott Homonyik Sándor Álmodj, királylány című dala.

Névnapok: Amália, Melina, Engelbert, Ulrika.

Ezen a napon született:

  • Nikola Tesla elektromérnök 1856-ban.
  • Kálvin János reformátor 1509-ben.

Ezen a napon hunyt el:

  • Kun Péter az Edda Művek gitárosa 1993-ban. Motorbalesetben vesztette életét. Az ő emlékére íródott az Edda Lelkünkből című dala.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Február 13. – miről nevezetes? Mikor van Zalán névnap? Hogyan írjuk helyesen: pocsolya vagy pocsoja? Melyik ülésben ülve van a legtöbb esélyünk túlélni egy repülőbalesetet? Hogyan írjuk helyesen: széles körű vagy széleskörű? Keresztrejtvény – 12.31. Február 19. – miről nevezetes? Mikor van Adél névnap? Mi a címe a képnek? Mi a címe a képnek?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.