Igaz, hogy a császármetszés Julius Caesarról kapta a nevét?

Nem.

Forrás: Helen Carmina Photography
Forrás: Helen Carmina Photography

Aurélia nem csak Julius Caesar édesanyja, hanem felnőtt fia egyik tanácsadója is volt. De mit árul ez el a császármetszés történetéről?

Tulajdonképpen azt, hogy a szülészeti beavatkozás nem Caesarról kapta a nevét. A császármetszés ugyanis ebben az időben még biztos halálos ítéletnek számított – éppen ezért élő asszonyokon csupán végső esetben, a terhesség 10. hónapjában hajthatták végre. Nevét onnan kapta, hogy a római (vagyis császári) törvények szerint a terhesség során elhalálozott nőket csak azután temethették el, hogy a magzatot eltávolították testükből.

 

 Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Nemes családnév – mi az eredete, jelentése? Hogyan kell fenyőfa alakú szalvétát hajtogatni a karácsonyi asztalra? Hogyan írjuk helyesen: megfelelőség vagy megfelelősség? Mikor van Szidónia névnap? Hogyan írjuk helyesen: nefelejcs vagy nefelejts? Melyik Magyarország második legmagasabb hegycsúcsa? Mikor van Viktor névnap? Ötöslottó nyerőszámok a 6. játékhéten 2016-ban Hogyan írjuk helyesen: eddzen vagy edzzen? Szeptember 20. – miről nevezetes?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.