Hogyan adhatom be a személyi jövedelemadó (szja) bevallásomat 2015-ben?

Ügyfélkapun keresztül, postai úton vagy személyesen.

adobevallas

Ha elkészíted az ügyfélkapus regisztrációdat az okmányirodában (ehhez személyi igazolvány és érvényes e-mail cím  szükséges) , akkor innen már csak egy lépés az elektronikusan kitöltött és elküldött szja-bevallás. Először a NAV honlapjáról (nav.gov.hu) le kell töltened azt a keretprogramot, az Általános Nyomtatványkitöltő programot (ÁNYK), mely telepíti a bevallások kitöltéséhez és beküldéséhez szükséges felületet. Majd ki kell választanod a 1453-as számú szja nyomtatványt, és azt is le kell töltened, telepítened. Ha ez sikerült, a számítógépen az automatikusan felkerült ÁNYK ikonra kattintva elkezdheted a nyomtatvány kitöltését, és be is küldheted elektronikusan a saját felhasználóneved és jelszavad segítségével.

Ha nincs ügyfélkapus regisztrációd, akkor majdnem ugyanúgy kell csinálnod, mint az előző pontban, csak  elektronikusan nem tudod beküldeni. Az elkészült, elektronikusan kitöltött nyomtatványt ki kell nyomtatnod, és postai úton vagy személyes el kell juttatnod az adóhivatalnak.

Ha nincs számítógéped, akkor a nyomdában készült nyomtatványt kell kitöltened, amit vagy postáz a címedre az adóhivatal (az előző adóbevallásod alapján), vagy megszerezheted az ügyfélszolgálatokon ingyenesen. Postán vagy személyes kell eljuttatnod a NAV-nak.

Ez is érdekelhet:

Meddig kell bevallanom a személyi jövedelemadót (szja)?
Mennyi az eva – egyszerűsített vállalkozói adó – kulcsa 2015-ben?
Kinek érdemes KATA-ra (kisadózók tételes adójára) váltani?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Agytorna 58. forduló Mikor van Franciska névnap? Mikor van Alfonz névnap? Mi a címe a képnek? Mi a címe a képnek? Mikor van Berta névnap? Mikor van Aladár névnap? Mikor van Daniella névnap? Hogyan írjuk helyesen: szívat vagy szivat? Mi a címe a képnek?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.