Görögdinnye fagyasztása: hogyan kell fagyasztani, meddig marad ehető a görögdinnye?

A megmaradt görögdinnye fagyasztható, felolvasztás után pedig tökéletes lesz például italokhoz, turmixokhoz.

A nyári forróságban különösen jólesik egy finom görögdinnye – ugyanakkor, mivel elég méretes gyümölcs, olykor nehéz lehet megenni az egészet, mielőtt megromlana. A jó hír, hogy a maradék dinnyét sem kell kidobni, mert lefagyasztható. Természetesen felolvasztás után már nem lesz ugyanolyan az állaga, de a fagyasztott görögdinnye tökéletes különböző italokhoz, például turmixokhoz és margaritákhoz, de akár egy finom sorbet is készülhet belőle.  

Hogyan fagyasztható a görögdinnye?
A görögdinnyét fagyasztás előtt vágjuk kis kockákra, vagy amilyen formára szeretnénk. Fotó: Pixabay

 A görögdinnye előkészítése a fagyasztáshoz nagyon egyszerű, nem tart tovább pár percnél.

Először is, vágjuk a dinnyét kis kockákra, vagy olyan formára, amilyenre szeretnénk. Távolítsuk el az összes magot.

Helyezzük a kis darabokat egy akkora tálcára, tepsire, amekkora befér a fagyasztóba, úgy, hogy a kockák lehetőleg ne érjenek egymáshoz. (Ez  azért fontos, hogy később ne fagyjanak össze a darabkák, mert úgy nehéz lenne szétszedni azokat.) Tegyük a tálca dinnyét a fagyasztóba néhány órára, amíg megszilárdulnak.  

Végezetül már mehetnek is a dinnyék egy olyan edénybe, dobozba, ami bírja a fagyasztást, vagy tasakokba is tehetjük, és helyezzük vissza a mélyhűtőbe.

A görögdinnye 8-12 hónapig is tartható a fagyasztóban. A darabokat kiolvaszthatjuk a hűtőszekrényben felhasználás előtt.

A kiolvasztott gyümölcs pedig körülbelül 4 napig tartható a hűtőben. Dobjuk ki azonban, ha már túl puha, penészes lesz, vagy avas szaga van. 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: program vagy programm? Június 27. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: Erzsébet híd vagy Erzsébet-híd? December 27. – miről nevezetes? Mikor van Gabriella névnap? Keresztrejtvény – 16.01.17. Keresztrejtvény – 16.04.17. Ehetek tojást, ha magas a koleszterinszintem? Keresztrejtvény – 16.10.21. Hogyan írjuk helyesen: akként vagy aként?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.