Ezért lesz “Nem tetszik” gomb a Facebookon

Mark Zuckerberg kedden bejelentette, hogy a Facebook hamarosan elkezdi tesztelni a “Nem tetszik” gombot, vagy valamit, ami nagyon hasonlít erre.

facebook-dislike-button-mark-zuckerberg

De miért van rá szükség?

A Facebook alapvetően több ezer szempont alapján válogat a tartalmak között, hogy mik jelenjenek meg az oldaladon. Egyszerűen azért, mert túl sok jelenik meg ahhoz, hogy mindet megnézhesd.

Arra több lehetősége is van a felhasználóknak, hogy elrejtsék a nekik nem tetsző fotókat, videókat és cikkeket. Bár Zuckerberg nem magyarázta el pontosan, hogyan fog működni, a Time kimerítő cikke szerint nem arra lesz jó, hogy utálhasd valamelyik rokonod gyerekének fotóját és így ritkábban jeleníthesd meg az idővonaladon.

A gomb valószínűleg visszarángatja majd az embereket a földre, ahol a szomorúbb eseményeknek nagyobb lehetőségük lesz versenyezni a cukiságokkal és különböző szellemességekkel.

Hosszútávon sokkal szélesebb világot lesz így képes megmutatni az embereknek a Facebook. Például egy, a közvetlen lakóhelyednél elkövetett gyilkosság érdekel ugyan, de nem kattintasz rá a “Tetszik” gombra. Ezért most úgy érzékelhetik, hogy nem is foglalkoztat a téma, pedig de, csak eddig kevés lehetőséged volt mindezt kifejezni. Erre például tökéletes lehet az új gomb.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Gréta névnap? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: szimbolizál vagy szimbólizál? Hogyan írjuk helyesen: bírálat vagy birálat? Hogyan írjuk helyesen: fizetség vagy fizettség? Hogyan írjuk helyesen: nemkívánatos személy vagy nem kívánatos személy? Horváth családnév – mi az eredete, jelentése? Agytorna 5. forduló: képrejtvény! Mikor van Ince névnap? Mikor van Ildikó névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.