Eper fagyasztása: hogyan kell lefagyasztani az epret? Meddig marad ehető?

Az eper fagyasztása nagyon egyszerű, és történhet egészben, szeletelve, cukorral, vagy anélkül. 

Első lépés: mossuk meg a gyümölcsöket!

A fagyasztáshoz elsőként válogassunk érett, sötétpiros, ép gyümölcsöket. Óvatosan mossuk meg a kiválasztott szemeket – fontos, hogy ne áztassuk a vízben, különben elveszíti ízét és tápanyagát -, majd távolítsuk el a zöld szárát.

Szárítsuk meg a gyümölcsöket papírtörlőre, vagy konyharuhára terítve.

Az eper fagyasztása
Az eper fagyasztásához fontos, hogy teljesen érett, ép szemeket válogassunk. Fotó: Pixabay

Eper fagyasztása egészben

Az eper ezt követően fagyasztható egészben, vagy szeletelve, apróra zúzva, esetleg cukorral, vagy anélkül.

Egész, cukrozatlan gyümölcsök esetében: először fagyasszunk le egy réteget egy tálcán, vagy tepsire pakolva. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy a későbbiekben összeálljanak a szemek. Miután a gyümölcsök megszilárdultak, tegyük fagyasztódobozokba, vagy zacskóba, tasakokba. A lezárás előtt próbáljuk meg a lehető legtöbb levegőt eltávolítani a dobozok teljes feltöltésével, vagy a levegő kiszorításával a tasakokból.

Tipp: ha több rétegben pakoljuk az epreket a dobozba, érdemes sütőpapírral elválasztani a szemeket, hogy ne ragadjanak össze.

Édesített, félbevágott eper fagyasztása

Édesített eperhez vágjuk félbe, vagy szeleteljük a szemeket egy tálba. Minden egyes gyümölcshöz adjunk 1/2 csésze cukrot, és óvatosan keverjük addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Tegyük kanállal a dobozokba, majd zárjuk le szorosan, és mehet is a fagyasztóba.

A lefagyasztott epret a tökéletes íz érdekében érdemes felhasználni hat hónapon belül.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: húzatva vagy huzatva? Pfizer-vakcina: mit kell tudni az oltásról? Hogyan írjuk helyesen: általában vagy álltalába? Március 2. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: autogram vagy autogramm? Ötöslottó nyerőszámok a 41. játékhéten 2016-ban Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: hevít vagy hevit? Mi az a haram?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.