December 16. – miről nevezetes?

1953-ban ezen a napon született Szikora Róbert énekes.

Édesapja táncdalénekes volt. Érettségije idején már zenészként ismerték az akkori tinik. 15 évesen kapta első dobfelszerelését. A One Word majd a Ferm együttesben zenélt. Pár évvel később Fenyő Miklós hallgatta meg, aki akkor már a Hungária tagja volt. 1974-ben Robival öt tagúra bővült a Hungária együttes. 1980-ban a tagok egy része lecserélődött. Ekkor kezdtek rock and rollt játszani, három éven keresztül hatalmas sikerük volt. Robi elismert sztárrá vált ebben az időszakban. 1982-ben kilépett, és korábbi zenésztársával saját együttes alapításán gondolkodtak. Decemberben már R-Go néven zenéltek, az R, Robit jelenti, a Go pedig az angol menj szóra utal. Vagyis Gyerünk, Robi lehetne a név értelmezése. 1990-től szólókarrierje is elindult. Az Angyalbőrben című film dalait szerezte 1990-ben. 2013-ban kitüntették a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével.

Névnapok: Etelka, Aletta, Adelaida.

Ezen a napon született:

  • Kodály Zoltán zeneszerző, zenetudós 1882-ben.
  • Koltai Róbert színész, rendező 1943-ban. Olyan nagyszerű filmekben láthatjuk, mint az Indul a bakterház, ahol a bakter szerepébe bújt, A miniszter félrelép, Ámbár tanár úr.

Ezen a napon hunyt el:

  • Cserzy Mihály író 1925-ben.
  • Kohán György festőművész 1966-ban.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mi Tolna megye székhelye? Mi a címe a képnek? Mikor van Eufrozina névnap? Mi a címe a képnek? Mikor kezdődnek az évszakok? Keresztrejtvény – 16.07.06. Mikor van Atanáz névnap? Hogyan írjuk helyesen: sekélyes vagy sekéjes? Hogyan írjuk helyesen: egypárszor (néhányszor) vagy egy párszor? Hogyan írjuk helyesen: nőjön vagy nőjjön?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.