Cukorborsó fagyasztása: hogyan fagyasztható, meddig ehető a cukorborsó?

A maradék cukorborsó megőrzésének legjobb módja a fagyasztás. Előtte azonban hőkezelni – blansírozni – szükséges a csemegét, így hosszan megőrzi minőségét a mélyhűtőben.

Minden a borsófejtés után kezdődik, az az első lépés. Majd töltsünk meg egy edényt vízzel, és forraljuk fel. Közben készítsünk elő egy nagy tál jeges vizet is.  

Ha felforrt a víz, akkor tegyük a borsószemeket. Nem kell sokáig, elég mindössze egy-másfél percig főzni, majd szűrjük le egy szűrőedény segítségével.  Azonnal tegyük át a borsót a jeges vizes tálba, ez megállítja a főzési folyamatot. Hagyjuk a cukorborsót a hideg vízben két percig, majd alaposan csepegtessük le a szűrővel. 

Hogyan fagyasztható a cukorborsó?
A cukorborsó fagyasztása nagyon egyszerű, mindössze pár perces előkészületeket igényel. Fotó: Getty Images

 A lehűtött cukorborsót egyetlen rétegben oszlassuk el egy sütőpapírral bélelt tálcára – aminek van egy kis oldala, nem gurulnak le róla a szemek. Előfagyasztásra tegyük a mélyhűtőbe egy órára. 

Miután a szemek megfagytak, helyezzük a borsót fagyasztótasakokba, vagy dobozokba – mielőtt visszatennénk a mélyhűtőbe, írjuk rá a dátumot. 

A fagyasztott cukorborsó 8 hónapig őrzi meg minőségét. Természetesen ezután is biztonsággal fogyasztható, csak veszít a minőségéből.

A fagyasztott cukorborsót nem szükséges felolvasztani főzés előtt.Keresztrejtvény – 16.01.04. Keresztrejtvény – 16.08.17. Honnan mérik az egyszámjegyű főutak kilométereit Magyarországon? Hogyan írjuk helyesen: postás vagy póstás? Mikor van Vanessza névnap? Mikor van Ajtony névnap? Hogyan főzzek tojást vagy tésztát, ha nincs gáztűzhelyem vagy elromlott? Hogyan írjuk helyesen: kaució vagy kaukció? Hogyan írjuk helyesen: szimbolizál vagy szimbólizál? Mikor van Zsuzsanna névnap?