Csak a halálhírét keltették a busójárás sérültjének? Frissítve!

Hála a gyors segítségnek életben van.

busojaras-mohacs

 

FRISSÍTÉS: Sikerült elérnünk a baleset szenvedett férfi édesapját, aki megerősítette a hírt, miszerint a fia életben van, hála a profi és gyors orvosi beavatkozásnak. Kérésére részleteket nem árulunk el fia sérüléseiről, de annyit meg tudunk osztani, hogy nincs életveszélyben, és állapota napról napra javul.

Az édesapa amellett, hogy természetesen boldog, hogy fia túlélte a balesetet, felháborodásának és elkeseredésének is hangot adott, amiért a médián futótűzként végigfutó tudósítás a fia halálálhírét keltette.

“Meg­halt a mo­há­csi bu­só­já­rá­son va­gány­kodó férfi”

“Tragédia! Belehalt egy 28 éves férfi a mohácsi busójárásba”

“Halállal végződött az idei busójárás”

“Nem sikerült a “tűzugrás”, belezuhant a máglyába egy fiatalember a mohácsi busójáráson”

“Belehalt egy fiatalember a búsójárásba – Hallgat az állami média”

Ilyen és hasonló címekkel járta be tegnap az internetet egy mohácsi baleset híre. Egy meggondolatlan, 28 éves fiatalember súlyos égési sérüléseket szenvedett vasárnap, amikor a mohácsi busójáráson elégetett máglya parazsába zuhant. Úgy gondolta, át tudja ugrani.

A városban csütörtökön elterjedt a szóbeszéd, hogy a kórházban belehalt súlyos égési sérüléseibe a villányi férfi, az információt azonban hivatalosan egyelőre senki nem erősítette meg.

Az egészségügyi intézmények a betegek személyiségi jogainak tiszteletben tartása miatt nem adhatnak felvilágosítást. A hatóságok pedig azért nem, mert a baleset miatt nem indítottak eljárást, hiszen a körülmények ismeretében fel sem vetődött, hogy azért a sérültön kívül bárkit is felelősség terhelne.

 

TOVÁBBI HÍREK, FEJLEMÉNYEK AZ ESETTEL KAPCSOLATBAN