Banán fagyasztása: hogyan fagyasztható, meddig ehető a banán?

Túl sok banánt vásároltál a boltban? Ha tudod, hogy nem fogyna el, mielőtt teljesen megbarnulna, érdemes lefagyasztani a banánt. Mutatjuk a lépéseket.

Banán fagyasztása egészben

Hámozzuk meg a gyümölcsöt, majd helyezzük egy zárható fagyasztózacskóba. Tegyünk rá címkét a dátummal, és mehet is a mélyhűtőbe.

Ha később turmixhoz szeretnénk felhasználni, akkor nem kell megvárni, míg kiolvad, egyenesen mehet a turmixgépbe. Ha azonban sütemény, pékáru készítéséhez használnánk a fagyasztott banánt, akkor várjuk meg, míg teljesen felolvad.

Hogyan fagyasztható a banán?
A banán egészben, vagy szeletekben is lefagyasztható. Fotó: Getty Images

Banán fagyasztása szeletekben

Hámozzuk meg a gyümölcsöt, majd karikázzuk fel a kívánt méretre. A szeleteket egy rétegben helyezzük egy sütőpapírral bélelt tálcára, vagy tepsire. Tegyük a mélyhűtőbe körülbelül két órára, míg a szeletek teljesen megdermednek. Vegyük ki, és helyezzük zárható fagyasztótasakokba a szeleteket, majd mehet is vissza a fagyasztóba.

A gyorsfagyasztásra azért van szükség, hogy később ne álljanak össze egyetlen tömbbé a banánszeletek.

A banán korlátlan ideig tárolható a fagyasztóban, de a legjobb minőség érdekében ajánlott hat -nyolc hónapon belül felhasználni.

(Via)

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Hunor névnap? Mikor van Rudolf névnap? Hogyan írjuk helyesen: megígér vagy megigér? Mi a különbség a részegség és az alkoholmérgezés között? Hogyan írjuk helyesen: hegesztő vagy heggesztő? Mi a címe a képnek? Mikor van Konstantin névnap? Agytorna 205. forduló Mikor van Judit névnap? Keresztrejtvény – 08.17.

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.