Banán fagyasztása: hogyan fagyasztható, meddig ehető a banán?

Túl sok banánt vásároltál a boltban? Ha tudod, hogy nem fogyna el, mielőtt teljesen megbarnulna, érdemes lefagyasztani a banánt. Mutatjuk a lépéseket.

Banán fagyasztása egészben

Hámozzuk meg a gyümölcsöt, majd helyezzük egy zárható fagyasztózacskóba. Tegyünk rá címkét a dátummal, és mehet is a mélyhűtőbe.

Ha később turmixhoz szeretnénk felhasználni, akkor nem kell megvárni, míg kiolvad, egyenesen mehet a turmixgépbe. Ha azonban sütemény, pékáru készítéséhez használnánk a fagyasztott banánt, akkor várjuk meg, míg teljesen felolvad.

Hogyan fagyasztható a banán?
A banán egészben, vagy szeletekben is lefagyasztható. Fotó: Getty Images

Banán fagyasztása szeletekben

Hámozzuk meg a gyümölcsöt, majd karikázzuk fel a kívánt méretre. A szeleteket egy rétegben helyezzük egy sütőpapírral bélelt tálcára, vagy tepsire. Tegyük a mélyhűtőbe körülbelül két órára, míg a szeletek teljesen megdermednek. Vegyük ki, és helyezzük zárható fagyasztótasakokba a szeleteket, majd mehet is vissza a fagyasztóba.

A gyorsfagyasztásra azért van szükség, hogy később ne álljanak össze egyetlen tömbbé a banánszeletek.

A banán korlátlan ideig tárolható a fagyasztóban, de a legjobb minőség érdekében ajánlott hat -nyolc hónapon belül felhasználni.

(Via)Hogyan írjuk helyesen: rémiszt vagy rémíszt? Hogyan írjuk helyesen: hazakísér vagy hazakisér? November 12. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: indiai-óceáni vagy indiai óceáni? Keresztrejtvény – 08.30. Hogyan írjuk helyesen: mondd! vagy mond!? Mikor van Glória névnap? Keresztrejtvény – 10.11. Németországban nincs sebességkorlátozás? Keresztrejtvény – 16.04.07.