A szelfi (selfie) jelentése mi?

Szelfi

 selfie

Önfotónak próbálják néha magyarítani, de rettentő bénán hangzik. Saját magunkról készített fényképet jelent. Az angol self visszaható névmásból keletkezett: a szelfi az angol selfie fonetikusan leírt változata (myself=magam, yourself=magad stb.).

A “szelfi” kifejezés az internetes közösségi oldalak (Myspace, Facebook, Twitter, Instagram) korában keletkezett és terjedt el, amikor tömegessé váltak a jobb híján, vagy az egyszerűség kedvéért a felhasználókról saját maguk által készített és megosztott fotók.

A selfie első jelenleg ismert említése egy ausztrál internetes fórum, ahol 2002 szeptemberében az egyik felhasználó illusztrálta beszámolóját egy szülinapi buliról, melynek során részegen elesett a lépcsőn, és felrepedt a szája.

Hol vannak szupertraffipaxok az országban? Mikor van Felicitász névnap? Hogyan írjuk helyesen: Riviéra vagy Riviera? Hogyan írjuk helyesen: király vagy kiráj? Hogyan írjuk helyesen: pozitív vagy pozitiv? Hogyan írjuk helyesen: regionális vagy régionális? Mikor van Lénárd névnap? Keresztrejtvény – 16.11.29. Szeptember 6. – miről nevezetes? Keresztrejtvény – 09.24.