A szelfi (selfie) jelentése mi?

Szelfi

 selfie

Önfotónak próbálják néha magyarítani, de rettentő bénán hangzik. Saját magunkról készített fényképet jelent. Az angol self visszaható névmásból keletkezett: a szelfi az angol selfie fonetikusan leírt változata (myself=magam, yourself=magad stb.).

A “szelfi” kifejezés az internetes közösségi oldalak (Myspace, Facebook, Twitter, Instagram) korában keletkezett és terjedt el, amikor tömegessé váltak a jobb híján, vagy az egyszerűség kedvéért a felhasználókról saját maguk által készített és megosztott fotók.

A selfie első jelenleg ismert említése egy ausztrál internetes fórum, ahol 2002 szeptemberében az egyik felhasználó illusztrálta beszámolóját egy szülinapi buliról, melynek során részegen elesett a lépcsőn, és felrepedt a szája.Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mennyi egy töketlen fecske maximális repülési sebessége? Hogyan írjuk helyesen: összevissza vagy össze-vissza? Február 18. – miről nevezetes? Mikor van Dömötör névnap? Ötöslottó nyerőszámok a 2. játékhéten 2016-ban Hány nap van karácsonyig? Február 28. – miről nevezetes? Ötöslottó nyerőszámok a 19. játékhéten 2017-ben Hogyan írjuk helyesen: kisebb létszám vagy kevesebb létszám? Mi a címe a képnek?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.