2015. október 21. és 25. között Budapesten rendezik a WOMEX-et. Milyen esemény is ez?

A WOMEX a nemzetközi világzenei színtér egyik legnagyobb éves eseménye.

 

womexlogo

A WOMEX (World Music Expo, vagyis Világzenei Expo) a világzenei ágazat nemzetközi hálózatépítési fóruma. Az ötnapos esemény “egyszerre vásár, világzenei fesztivál, konferencia, zenei dokumentumfilmek fesztiválja és díjkiosztó ünnepség. Alkalom a zene ünneplésére, új tehetségek befutására, üzletkötésre, ismerkedésre a szakmai nagyjaival, koncertek és fesztiválok programjának lekötésére, tanulásra, kultúrdiplomáciai eseményekre és barátságok kötésére.”

Az évente megrendezésre kerülő expo 1994-ben indult útjára Berlinből, és azóta Európa számos országát bejárta. Olyan városok voltak házigazdái, mint Brüsszel, Newcastle, Rotterdam, Essen vagy Santiago de Compostela. A 2015-ös WOMEX rendezési jogát Budapest nyerte el.

Az esemény nem csak a helyi és regionális népzenei és világzenei előadók számára nyújt lehetőséget a szcéna nemzetközi vérkeringésébe való bekapcsolódásra, hanem a helyi közönséget is olyan fellépésekkel és programokkal kényezteti, amikben amúgy talán nem lehetne része. A rendezvény fő helyszínei a Művészetek Palotája, a Bálna és az A38 Hajó. Időpontja: 2015. október 21-25.

További információkkal az angol nyelvű honlap, illetve a budapestinfo.hu, az MTVA és a Magyar Rádió kapcsolódó híradásai szolgálhatnak.

 

 





Keresztrejtvény – 08.14. Mikor van Anzelm névnap? Keresztrejtvény – 09.14. Október 3. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: azt hittem vagy aszittem? Április 29. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: egyívású (hasonszőrű) vagy egyivású? Hogyan írjuk helyesen: kísér vagy kisér? Kozso neve “igazából” mi? Melyik a világ leggyorsabban terjedő vallása?