2015. október 21. és 25. között Budapesten rendezik a WOMEX-et. Milyen esemény is ez?

A WOMEX a nemzetközi világzenei színtér egyik legnagyobb éves eseménye.

 

womexlogo

A WOMEX (World Music Expo, vagyis Világzenei Expo) a világzenei ágazat nemzetközi hálózatépítési fóruma. Az ötnapos esemény “egyszerre vásár, világzenei fesztivál, konferencia, zenei dokumentumfilmek fesztiválja és díjkiosztó ünnepség. Alkalom a zene ünneplésére, új tehetségek befutására, üzletkötésre, ismerkedésre a szakmai nagyjaival, koncertek és fesztiválok programjának lekötésére, tanulásra, kultúrdiplomáciai eseményekre és barátságok kötésére.”

Az évente megrendezésre kerülő expo 1994-ben indult útjára Berlinből, és azóta Európa számos országát bejárta. Olyan városok voltak házigazdái, mint Brüsszel, Newcastle, Rotterdam, Essen vagy Santiago de Compostela. A 2015-ös WOMEX rendezési jogát Budapest nyerte el.

Az esemény nem csak a helyi és regionális népzenei és világzenei előadók számára nyújt lehetőséget a szcéna nemzetközi vérkeringésébe való bekapcsolódásra, hanem a helyi közönséget is olyan fellépésekkel és programokkal kényezteti, amikben amúgy talán nem lehetne része. A rendezvény fő helyszínei a Művészetek Palotája, a Bálna és az A38 Hajó. Időpontja: 2015. október 21-25.

További információkkal az angol nyelvű honlap, illetve a budapestinfo.hu, az MTVA és a Magyar Rádió kapcsolódó híradásai szolgálhatnak.

 

 Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: Szabadság híd vagy Szabadság-híd? Mi a címe a képnek? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: durva vagy dúrva? Hogyan írjuk helyesen: azért is vagy azértis? Mikor van Olimpia névnap? Hogyan írjuk helyesen: bíróság vagy biróság? Mikor van Szulamit névnap? Mi a címe a képnek? Ötöslottó nyerőszámok az 52. héten 2015-ben

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.