Agytorna 98. forduló

A fordulót 2016. március 8., 07:30-kor lezártuk.

 

Megfejtés:

virágültetvény (tulipán) légifelvételen (Hollandia)

 

NYERTESEINK:

Mammó

Zsozsó

 

 Gratulálunk a helyes megfejtésekhez, és köszönjük a játékot mindenkinek!

Mi van a képen? Ha kitalálod, hogy mit ábrázol a fénykép, Bubba párnát nyerhetsz. 

agytorna-98
 
Beküldési határidő:

2016. március 8. (kedd), 07:30

 

Ha nem jelenik meg a hozzászólásod, és szeretnéd tudni, hogy ez miért van, kérjük, olvasd el a szabályokat a kép alatt!

 

 

A JÁTÉK MENETE ÉS SZABÁLYAI

 • Ha tudod a megoldást, írd be hozzászólásként (itt, ennek az oldalnak az alján).
 • Fordulónként két játékos Bubba párnát nyer: a nyerteseket az összes helyes megfejtést beküldő játékos közül sorsoljuk ki véletlenszerűen.
 • A játékforduló lezárásáig nem jelennek meg azok a hozzászólások, amelyek a helyes megoldást tartalmazzák, vagy olyan szöveget, amely könnyen rávezethet a helyes megfejtésre. A többi hozzászólást némi átfutással megjelenítjük (az átfutás a moderálás miatt van). Tehát attól, hogy nem jelenik meg a megfejtésed, még nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy hibátlan a megfejtésed. Figyelj a feladat kiírására (pl. hány szótagú szót várunk megfejtésként).
 • Ha több tipped is van a megfejtésre, írd be nyugodtan, mindet külön-külön hozzászólásként.
 • A helyes megfejtést tartalmazó hozzászólások a beküldési határidő után (játék zárása) jelennek meg. Ekkor látszani fog a beérkezési sorrendjük és időpontjuk is.
 • A nyertesek nevét ezen az oldalon és a Korábbi játékaink és nyerteseink oldalunkon is közzétesszük a játék zárása után.

 

KORÁBBI JÁTÉKAINK ÉS NYERTESEINK

RÉSZLETES JÁTÉKSZABÁLY

 

Csatlakozz te is a Startlap Wiki Facebook táborához, klikk ide!

Wiki Kutya 2

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Kik a legnépszerűbb székesfehérvári orvosok? Hogyan írjuk helyesen: c4súszda vagy csuszda? Mikor van Imola névnap? Hogyan írjuk helyesen: szívesen vagy szivesen? Mi az az Iszlám Állam? Mikor van Arnold névnap? Február 17. – miről nevezetes? November 18. – miről nevezetes? Keresztrejtvény – 11.13. Mi a címe a képnek?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1963 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 1. Kedves Szervezők,
  Határidő idő előtt leadott “ültetvények” megoldásom azonnal megjelent a válasz lehetőségek között, tehát rossz válasznak számít. Kérdésem: miért nem volt elfogadható, ha a megfejtés virág ültetvények?
  Köszönöm válaszát.

 2. Tisztelt Szervezők!
  Felhívnám a T.Nagyérdemű játékszervezőket az álltaluk kreált játékszabály 5. pontjában foglaltakra miszerint a zárás után mér csak a HELYES megfejtések lesznek láthatóak. A holland tulipánföldek c. képnél a “mappák”, “forrófém/vas”,”fény”, “üveg”, “olaj”, “festék”…..megfejtések valahogy nem passzolnak a valós megfejtéshez. Hamár Önök ragaszkodnak “néha” a játékszabályhoz akkor azt következetesen tegyék.

  1. Kedves Erdélyi Norbert!

   A játék szabályzatából szó szerint idézve válaszolnék Önnek:

   “A játékforduló lezárásáig nem jelennek meg azok a hozzászólások, amelyek a helyes megoldást tartalmazzák, vagy olyan szöveget, amely könnyen rávezethet a helyes megfejtésre. A többi hozzászólást némi átfutással megjelenítjük (az átfutás a moderálás miatt van). Tehát attól, hogy nem jelenik meg a megfejtésed, még nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy hibátlan a megfejtésed.”

   Illetve:

   “A helyes megfejtést tartalmazó hozzászólások a beküldési határidő után (játék zárása) jelennek meg. Ekkor látszani fog a beérkezési sorrendjük és időpontjuk is.”

   Tehát a forduló lezárásáig megjelenik minden rossz válasz, a lezárást és a sorsolást követően pedig (amiben egyébként csakis a helyes megfejtések vesznek részt) láthatóvá válik minden – addig moderáció alatt tartott – helyes vagy legalábbis a helyes megfejtésre utaló komment. Egy-egy lezárt fordulónál visszanézhető az összes beérkezett válasz, helyes és helytelen egyaránt.

   Remélem hasznosnak és kielégítőnek találta válaszomat.

   Sok sikert és jó játékot kívánok Önnek a Startlap csapatának nevében!

   WIKI HELP

   1. Tisztelt WIKI HELP!
    Nem kötözködésként, de szeretném a “csak” és az “IS” szavakat figyelmébe ajánlani. Az Ön által is említett 5. pont úgy szól, hogy “A helyes megfejtést tartalmazó hozzászólások a beküldési határidő után (játék zárása) jelennek meg. Ekkor látszani fog a beérkezési sorrendjük és időpontjuk is.”. Nos “A helyes megfejtés…” azt jelenti ebben a formában, hogy csak és csakis a HELYES megfejtések kerülnek ki a forduló lezárása után. Amennyiben használja az “is” szavacskát úgy már jogosan kilehet rakni a nem megfeleló válaszokat is.Egyébiránt a hozzászólásomat a zárás végén tettem meg, tehát az ÖN által jelzett első idézetet nem tudom értelmezni mert nem ez volt a felszólamlásom eredete.Remélem ezekután mint oly sok mindenk egy kis finomítással módosítani fogják a szabályzatot, vagy figyelembe veszik az észrevételemet. Köszönöm megtisztelő válaszát és kívánok további sikeres munkát.
    Maradok tisztelettel E. N.

    1. Kedves Norbert, a rövid szabályzatunkat megpróbáltuk a lehető legegyértelműbben és lényegretörően megfogalmazni, ezért nem ígérem, hogy annak bármelyik magyarázata egyszerűbb lesz, mint a minden fordulóban közzétett szöveg. Amelyben ez áll: a játék zárásáig bizonyos kommentek megjelennek, de a helyes és ahhoz közeli megfejtések nem. Utóbbiakat (a helyes és ahhoz közeli megfejtéseket) a forduló zárása után tesszük láthatóvá. Sehol nem utal rá a szöveg, hogy amikor a helyes megfejtésekez láthatóvá tesszük, akkor a korábban közzétett (hibás megfejtéseket) töröljük. Természetesen azok továbbra is láthatóak maradnak, csak közéjük bekerülnek a helyes megfejtések is. Remélem, tudtunk segíteni.

 3. Ugye eljutott a Wikihez a megjelenést nemsokára követő véleményem, miszerint a képen holland tulipánföldek láthatók?

 4. A legújabb Rajzművészeti mű, egy gyönyörű festmény. Mindenki azt lát ki belőle, amit akar.

 5. fhfjhduhdjddhjfdhfjdhdjhfdjdhjddhjhjhajhajjjhddhhsjkajjehehfffjkykfktesofpdsifiaosutdjsdkghcvfglkfklfg mb,ddll,lgggflkglkgjkhjxgxkhgkkedftgrjtgsefjgkdfjv