Agytorna 96. forduló

A fordulót 2016. március 1., 07:30-kor lezártuk.

 

Megfejtés:

Szelek szárnyán

 

NYERTESEINK:

Ancska

Palko

 

 Gratulálunk a helyes megfejtésekhez, és köszönjük a játékot mindenkinek!

 

Egy műsor címét rejtettük el ebben a képrejtvény jellegű szójátékos feladványban.

; )

Ha kitalálod, melyikét, Bubba párnát nyerhetsz. 

agytorna-96 Beküldési határidő:

2016. március 1. (kedd), 07:30

 

Ha nem jelenik meg a hozzászólásod, és szeretnéd tudni, hogy ez miért van, kérjük, olvasd el a szabályokat a kép alatt!

 

 

A JÁTÉK MENETE ÉS SZABÁLYAI

 • Ha tudod a megoldást, írd be hozzászólásként (itt, ennek az oldalnak az alján).
 • Fordulónként két játékos Bubba párnát nyer: a nyerteseket az összes helyes megfejtést beküldő játékos közül sorsoljuk ki véletlenszerűen.
 • A játékforduló lezárásáig nem jelennek meg azok a hozzászólások, amelyek a helyes megoldást tartalmazzák, vagy olyan szöveget, amely könnyen rávezethet a helyes megfejtésre. A többi hozzászólást némi átfutással megjelenítjük (az átfutás a moderálás miatt van). Tehát attól, hogy nem jelenik meg a megfejtésed, még nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy hibátlan a megfejtésed. Figyelj a feladat kiírására (pl. hány szótagú szót várunk megfejtésként).
 • Ha több tipped is van a megfejtésre, írd be nyugodtan, mindet külön-külön hozzászólásként.
 • A helyes megfejtést tartalmazó hozzászólások a beküldési határidő után (játék zárása) jelennek meg. Ekkor látszani fog a beérkezési sorrendjük és időpontjuk is.
 • A nyertesek nevét ezen az oldalon és a Korábbi játékaink és nyerteseink oldalunkon is közzétesszük a játék zárása után.

 

KORÁBBI JÁTÉKAINK ÉS NYERTESEINK

RÉSZLETES JÁTÉKSZABÁLY

 

Csatlakozz te is a Startlap Wiki Facebook táborához, klikk ide!

Wiki Kutya 2

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: sirat vagy sírat? Mi az a „rossz” koleszterin? Hogyan írjuk helyesen: kedély vagy kedéj? Mikor van Genovéva névnap? Ötöslottó nyerőszámok a 26. játékhéten 2016-ban Van különbség az Országos Meteorológiai Szolgálat által kiadott figyelmeztetés és riasztás között? Cukkini fagyasztása: hogyan kell fagyasztani, meddig marad ehető a cukkini? Kozso neve “igazából” mi? Hogyan írjuk helyesen: most már vagy mostmár? Hogyan írjuk helyesen: süllyeszt vagy sűlyeszt?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1129 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 1. Meg vagyok sértődve,mivel először Én írtam, tehát az Én megfejtésem a “szelek szárnyán”.( egy durcás felnőtt).

 2. Aztán melyik a helyes megfejtés? A kanadai filmsorozat, vagy az iráni-francia film? 😀 Honnan tudják, hogy a nyertesek épp arra gondoltak, mint azok, akik feladták ezt a rejtvényt? Mert ha a szerkesztők a kanadai filmsorozatra gondoltak és a nyertesek meg az iráni-francia filmre, akkor nem is jó a megfejtésük. 😀

 3. Azt írták, a helyes megfejtés nem látható…
  Én is helyesen fejtettem meg és rajtam kívül ahogy látom, még egy páran.
  Jó a megfejtésünk, akkor miért látható???

  1. Én is így jártam, pedig még nem járt le a határidő. Egyre érdekesebb dolgok vannak itt…

 4. Lehet,hogy figyelmetlen vagyok de én nem látom a helyes megfejtéseket beküldők neveit

 5. Csak az a tiszteletteljes kérdésem lenne, hogy miért várakozik 1 napja a beküldött (szerintem helyes) megfejtésem rendszer-moderációra?

  1. Kedves Pricz Lajos!

   Köszönjük, hogy jelezte problémáját! A játék szabályzatából idézve válaszolnék kérdésére:

   “A játékforduló lezárásáig nem jelennek meg azok a hozzászólások, amelyek a helyes megoldást tartalmazzák, vagy olyan szöveget, amely könnyen rávezethet a helyes megfejtésre. A többi hozzászólást némi átfutással megjelenítjük (az átfutás a moderálás miatt van). Tehát attól, hogy nem jelenik meg a megfejtésed, még nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy hibátlan a megfejtésed.”

   Tehát Ön valószínűleg helyes megoldást írt, ezért látja úgy, hogy a hozzászólása moderációra várakozik. A játék lezárását követően a sorsolásban részt vesz minden helyes válasz, így az Ön megfejtése is bekerül a virtuális kalapba. Egyébként a helyes megfejtést tartalmazó hozzászólások a beküldési határidő után (játék zárása) jelennek csak meg. Ekkor látszani fog a beérkezési sorrendjük és időpontjuk is, így Ön is vissza tudja majd keresni a válaszát.

   Remélem hasznosnak és kielégítőnek találta válaszomat.

   Sok sikert és jó játékot kívánok Önnek a Startlap csapatának nevében!

   WIKI HELP

   1. Köszönöm, a szabályokat elolvastam, csak nem gondoltam, hogy ilyen sokáig tart a moderáció.

 6. Tom Selleck

  Tom Selleck 1988-ban

  Életrajzi adatok

  Született

  1945. január 29. (71 éves)
  Detroit, Michigan

  Házastárs

  Jacqueline Ray (1972–1980)
  Jillie Mack (1987–napjainkig)

  Pályafutása

  Iskolái

  Dél-kaliforniai Egyetem

  Aktív évek

  1969 – napjainkig

  Híres szerepei

  Thomas Magnum
  (Magnum)

  ——————————————————————————–

  Thomas William Selleck (Detroit, Michigan, 1945. január 29. –) amerikai színész, producer, forgatókönyvíró. Leghíresebb szerepe Thomas Magnum a Magnum című televíziós sorozatban.
  71-éves!
  Remélem Én is ilyen jól fogom tartani magam ennyi idős koromban.

 7. Nem nézek tévét, fingom sincs milyen műsorok vannak. Illetve mégis. Szánalmasak. De azért most beugrott valami, meg is írom külön, mert tutira jó…

  1. Sziasztok. Miért várakozik a hozzászólásom rendszer moderációra? Valamit rosszul csináltam? Mert szerintem a megfejtésem jó.

   1. Kedves Krisztina!

    Ahogy lentebb is olvashatja, a forduló lezárásának végéig a helyes megfejtéseket, illetve minden olyan megfejtést, ami utal a jó válaszra, moderáció alatt tartunk, hogy ne rontsuk el mások játékot. A jelenlegi forduló holnap reggel 7:30-ig tart, akkor fogunk nyerteseket sorsolni, illetve közzétenni az összes – most még moderáció alatt tartott kommentet, így az Önét is. Erről bővebben olvashat a játék szabályzatában.

    Remélem hasznosnak és kielégítőnek találta válaszomat.

    Sok sikert és jó játékot kívánok Önnek a Startlap csapatának nevében!

    WIKI HELP

    1. Köszönöm a választ. Ha körültekintőbben olvastam volna a szabályt akkor nem kérdezek butaságot. Szóval bocsi, és köszi! 🙂

 8. A megfejtés: Szelek szárnyán. Évek óta szeretnék egy ilyen párnát, hátha most 🙂

  1. Kedves FANNI!

   Köszönjük, hogy jelezte problémáját! A játék szabályzatából idézve válaszolnék Önnek:

   “A játékforduló lezárásáig nem jelennek meg azok a hozzászólások, amelyek a helyes megoldást tartalmazzák, vagy olyan szöveget, amely könnyen rávezethet a helyes megfejtésre. A többi hozzászólást némi átfutással megjelenítjük (az átfutás a moderálás miatt van). Tehát attól, hogy nem jelenik meg a megfejtésed, még nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy hibátlan a megfejtésed. Figyelj a feladat kiírására (pl. hány szótagú szót várunk megfejtésként).”

   Ez azt jelenti, hogy a forduló lezárásáig Ön csak azokat a hozzászólásokat látja, amelyek helytelenek. Ennek az az egyszerű oka, hogy mindenkinek meg szeretnénk adni az esélyt, hogy gondolkodjon és magától rájöjjön a megfejtésre. Ha az Ön hozzászólása hosszabb ideje moderációra várakozik, valószínűleg helyes, vagy a helyes megoldáshoz igen közeli megfejtést írt!. Az, hogy Ön úgy látja, hogy az adott fordulóban még senki nem írt helyes választ, nem jelenti, hogy valóban így van, hisz a moderáció miatt ezek a helyes megfejtések az Ön számára “láthatatlanok”. A forduló lezárása után természetesen a beérkezés sorrendjében megjelenítjük az összes választ.

   Remélem hasznosnak és kielégítőnek találta válaszomat.

   Sok sikert és jó játékot kívánok Önnek a Startlap csapatának nevében!

   WIKI HELP

 9. Valamit nem értek. Amikor az előző képrejtvénynél beirtam Király Viktor nevét megfejtésként, még előttem senki sem találta el.Ezt az előzményekből tudom.Viszont most visszanézve, utánam is sorban ezt a nevet fejtették meg, és közvetlen előttem is. Hogy van ez? Miért nem az első helyes megfejtő nyer/ még akkor is, ha nem jár ajándékkal,jó érzés az elismerés. Aztán a második /talán érdemtelen / megfejtőé legyen a szerencse!
  Én a továbbiakban minden jót kivánok megfejtő társaimnak,kivánom,hogy minél több kisgyerekes család nyerjen!

   1. Jogos! A kérdés, buta kérdés volt, de hát miért is kell nekem hajnalok hajnalán kapkodni?

  1. Kedves demroz!

   Köszönjük, hogy jelezte problémáját! A játék szabályzatából idézve válaszolnék kérdésére:

   “Fordulónként két játékos Bubba párnát nyer: a nyerteseket az összes helyes megfejtést beküldő játékos közül sorsoljuk ki véletlenszerűen.”

   Tehát nem a leggyorsabb nyer, hanem az összes helyes válasz közül sorsolással dől el, hogy ki kapja a Bubba párnát (jelen esetben két nyertest sorsolunk minden fordulóban). Mindenki ugyanolyan esélyekkel indul, ha Ön elküldte a  helyes választ, a szerencsén múlik, hogy
   kisorsoljuk-e.

   Másik idevágó szabályunk:

   “A játékforduló lezárásáig nem jelennek meg azok a hozzászólások, amelyek a helyes megoldást tartalmazzák, vagy olyan szöveget, amely könnyen rávezethet a helyes megfejtésre. A többi hozzászólást némi átfutással megjelenítjük (az átfutás a moderálás miatt van). Tehát attól, hogy nem jelenik meg a megfejtésed, még nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy hibátlan a megfejtésed. Figyelj a feladat kiírására (pl. hány szótagú szót várunk megfejtésként).”

   Ez azt jelenti, hogy a forduló lezárásáig Ön csak azokat a hozzászólásokat látja, amelyek helytelenek. Ennek az az egyszerű oka, hogy mindenkinek meg szeretnénk adni az esélyt, hogy gondolkodjon és magától rájöjjön a megfejtésre. Ha az Ön hozzászólása hosszabb ideje moderációra várakozik, valószínűleg helyes, vagy a helyes megoldáshoz igen közeli megfejtést írt!. Az, hogy Ön úgy látja, hogy az adott fordulóban még senki nem írt helyes választ, nem jelenti, hogy valóban így van, hisz a moderáció miatt ezek a helyes megfejtések az Ön számára “láthatatlanok”. A forduló lezárása után természetesen a beérkezés sorrendjében megjelenítjük az összes választ, ezért láthatja most már az összes ‘Király Viktor’ kommentet.

   Remélem hasznosnak és kielégítőnek találta válaszomat.

   Sok sikert és jó játékot kívánok Önnek a Startlap csapatának nevében!

   WIKI HELP

   1. Köszönöm a választ,valóban a játékszabályok mindent tartalmaznak.
    Mi a nyunyának kell nekem kapkodni?

 10. Ez a tehetségtelen ex-költő L.Simonra emlékeztető figura akkor most barackmagban vagy “sáros cipővel taposott” ízesítésű pipiszárnyban utazik? A kezében pedig a söralátét méretű földpályázata 60000 hektár fődecskére.

 11. Kedves wiki!Aprobléma megoldódott “csak úgy magàtól”,ugyanis eddig is ezen a néven ès címen jàtszottam ès nyertem is!Elment a hozzàszólás és kösz az infót.

 12. Ha egy filmsorozatra gondoltok és nem egy gasztró műsorra, akkor:

  Szelek szárnyán.

 13. Nem tudom beírni a megfejtést.”azonos hozzàszólásokat èszleltünk,úgy tűnik ez már egyszer megírásra került”Mit jelent ez?

  1. Kedves Kriszta!

   Köszönjük, hogy jelezte problémáját! A játék szabályzatából idézve válaszolnék kérdésére:

   “Ha szeretnél, álnevet használhatsz a hozzászólásban.”

   Ez azt jelenti, hogy mindenkinek meg kell adnia egy nevet és egy e-mail címet ahhoz, hogy részt vehessen a játékban. Ez a név bármi lehet, de javasoljuk, hogy minél különlegesebbet találjon ki, ezzel biztosítva, hogy nem lesz egyezés. Valószínűleg Ön előtt valaki már megadta névnek, hogy “Kriszta”, ezért nem tudja elküldeni a megfejtését. Annyi a teendője, hogy más nevet ad meg (ez nyugodtan lehet “Kriszta2” akár), a lényeg, hogy a nevet változtassa meg, mert azzal lesz a gond, nem pedig a hozzászólásának tartalmával.

   Remélem hasznosnak és kielégítőnek találta válaszomat.

   Sok sikert és jó játékot kívánok Önnek a Startlap csapatának nevében!

   WIKI HELP