Agytorna 89. forduló

A fordulót 2016. február 5., 07:30-kor lezártuk.

 

Megfejtés:

Buzz Aldrin és Neil Armstrong

 

NYERTESEINK:

boroka

Varga István

 

 Gratulálunk a helyes megfejtésekhez, és köszönjük a játékot mindenkinek!

 

Nézzétek meg alaposan a lenti fotót! Ha kitalálod, hogy ki látható a képen, Bubba párnát nyerhetsz. 

agytorna-89

 
Beküldési határidő:

2016. február 5. (péntek), 07:30

Ha nem jelenik meg a hozzászólásod, és szeretnéd tudni, hogy ez miért van, kérjük, olvasd el a szabályokat a kép alatt!

 

 

A JÁTÉK MENETE ÉS SZABÁLYAI

 • Ha tudod a megoldást, írd be hozzászólásként (itt, ennek az oldalnak az alján).
 • Fordulónként két játékos Bubba párnát nyer: a nyerteseket az összes helyes megfejtést beküldő játékos közül sorsoljuk ki véletlenszerűen.
 • A játékforduló lezárásáig nem jelennek meg azok a hozzászólások, amelyek a helyes megoldást tartalmazzák, vagy olyan szöveget, amely könnyen rávezethet a helyes megfejtésre. A többi hozzászólást némi átfutással megjelenítjük (az átfutás a moderálás miatt van). Tehát attól, hogy nem jelenik meg a megfejtésed, még nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy hibátlan a megfejtésed. Figyelj a feladat kiírására (pl. hány szótagú szót várunk megfejtésként).
 • Ha több tipped is van a megfejtésre, írd be nyugodtan, mindet külön-külön hozzászólásként.
 • A helyes megfejtést tartalmazó hozzászólások a beküldési határidő után (játék zárása) jelennek meg. Ekkor látszani fog a beérkezési sorrendjük és időpontjuk is.
 • A nyertesek nevét ezen az oldalon és a Korábbi képrejtvények oldalunkon is közzétesszük a játék zárása után.

 

KORÁBBI JÁTÉKAINK ÉS NYERTESEINK

RÉSZLETES JÁTÉKSZABÁLY

 

Csatlakozz te is a Startlap Wiki Facebook táborához, klikk ide!

Wiki Kutya 2

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mióta rendeznek női Bajnokok Ligája Final Four-t? Mikor van Attila névnap? Hogyan írjuk helyesen: olcsó termékek vagy olcsó árak? Mi a címe a képnek? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: ízibe vagy izibe? Hogyan írjuk helyesen: elkötelez vagy elkőtelez? Mennyi a kerékpár megengedett sebessége? Van korlátozás? Mikor van Botond névnap? Mikor van Apor névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1056 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 1. Kedves Admin! A kérdés nyelvtanilag HELYTELEN: “Ha kitalálod, hogy KI LÁTHATÓ a képen, Bubba párnát nyerhetsz.” És nem az a kérdés, hogy …KIK LÁTHATÓK a képen! Márpedig a megfejtés 2 személy neve. Nem gáz ez így kicsit? Ahogy olvasom, sokan -valószínűleg emiatt- csak 1 nevet írtak.

  1. Az eredeti kérdés most is ott van az oldalon: “Ha kitalálod, hogy ki látható a képen…”. Sisakról nem volt szó.

 2. Neil Armstrong Apolló 11 űrhajós tagja. A kép nagy port kavart nagyon sok helyen fake moon landing név alatt megjelent cikkhez tartozó kép ként jelent meg.

 3. Edwin Eugene Aldrin szkafanderében visszatükröződik Neil Armstrong.
  Melyikre gondoltatok ?

 4. Neil Armstrong és az (Eagle) nevű holdkomp tükröződik vissza Buzz Aldrin sisakjáról

 5. a szkafanderes Neil Armstrong és a Sas (Eagle) nevű holdkomp tükröződik vissza Buzz Aldrin sisakjáról

 6. Kíváncsi vagyok a megfejtésre, mert minden élt és élő úrhajós, minden színész neve szerepelt már, aki bármilyen űrhajós filmben szerepelt.

 7. A képen Gárdonyi Géza a “Láthatatlan ember” c. regényének hőse “látható”.

 8. 1969.július 20. Holdra szállásnál Amstrong űrhajós sisakján Aldrin űrhajós tükrőzödik!

 9. Neil Armstrog űrhajós
  “Kis lépés ez egy embernek, de óriási ugrás az emberiségnek”

 10. A képen Edwin Eugene „Buzz” Aldrin látható. A sisakban tükröződik Neil Armstrong, a kép készítője.Egyébként ezen az egy képen látható (valamenyire) Neil Armstrong, mert csak az ő szkafanderén volt fényképező gép. Így az első holdra szállás majdnem mind fényképén Buzz Aldrin látható.

 11. Neil Armstrong az Apollo-11 parancsnoka, akit Edwin Aldrin fotózott és ő látható a sisak visszatükröződésében 1969.július 20-án a Holdra szállás idején.

 12. A 69-es Holdra szállás alkalmával készült kép részlete, melyen a szkafanderes Neil Armstrong és a Sas (Eagle) nevű holdkomp tükröződik vissza Buzz Aldrin sisakjáról.

 13. Edwin Eugene „Buzz” Aldrin, Jr. az Apolló 11 küldetés holdkompjánk a pilótája,a sisaküvegen az Apolló 11 parancsnoka Neil Alden Armstrong

 14. Neil Armstrong és a Sas (Eagle) nevű holdkomp tükröződik vissza Buzz Aldrin sisakjáról.

 15. A képen az Az Apollo-11 legénységéből valaki látható.Tagjai:Neil A. Armstrong parancsnok, Michael Collins és Edwin E. Aldrin űrhajós.
  1960. július 20-án, vasárnap este 10 óra 56 perckor lépett Neil Armstrong személyében az első ember idegen égitest felszínére. “Kis lépés egy embernek, de nagy ugrás az emberiségnek”.

 16. A képen Buzz Aldrin látható,és a szkafanderben tükröződő űrjajós
  Neil Armstrong.

 17. Talán az egyik leghíresebb kép, amit a 69-es Holdra szállás alkalmával készítettek az, melyen a szkafanderes Neil Armstrong és a Sas (Eagle) nevű holdkomp tükröződik vissza Buzz Aldrin sisakjáról.

 18. Hogy ki? Talán kik? Edwin “Buzz” Aldrin, és tükörképben, teljes alakban Neil Armstrong.

 19. Buzz Aldrin, akinek a szkafenderjében a fotót készítő Neil Armstrong is tükröződik (szóval ő is látható a képen 😀 )

 20. Apolló 11 két űrhajósa Neil Armstrong és Buz Aldrin.A képet Armstrong készítette és ezért ő Aldrin sisakjának napvédő bevonatán tükröződve látszik.

 21. A tükröződős szkafanderban Edwin Buzz Aldrin a háttérben Niel Armstrong 1969 Apolló 11 első holdraszállás

 22. Sajnos már a kérdésfeltevés is hibás: a képen két személy látható, ilyenkor ugyebár a magyar nyelv többesszámot használ! Úgyhogy Neil Amstrong és Buzz Aldrin üzeni, hogy dugják fel maguknak a hülye párnájukat!

 23. A Távcső világa c. könyvben ez van írva ez alá a kép alá : “ALDRIN sisakján visszatükröződik az őt fényképező AMSTRONG és a holdkomp.”

 24. Neil Armstrong és a Sas (Eagle) nevű holdkomp, amint visszatükröződik Buzz Aldrin sisakjáról.

 25. A szkafanderes aki a tükröződésben látszik Neil Armstrong, akinek a sisakjáról tükrözödik Buzz Aldrin. (69-es Holdra szállás)

 26. Ha ugyanaz, aki az egykori Célkeresztben című műsort gyártő tv-társaságot tulajdonolja, akkor a Simi bácsit viktor kilövette a Holdra …

 27. A fényképet készítő személy Neil Armstrong,a sisakján tükröződő képen pedig Edwin Aldrin látható.

 28. A képen az a kellemetlen pillanat látható,amikor a leszálló egység mellett álló űrhajós feszengve közli a másik űrhajóssal,miszerint az a kényelmetlen szituáció állt elő,hogy sikerült a járműbe bezárnia a kulcsot,ami így nem nyitható.

 29. Neil Armstrong 1969. Holdra szállás, Apollo 11 parancsnoka – A sisak tükröződésében Michael Collins látható.

 30. De… ha már neveket kell mondani: Neil Alden Armstrong ÉÉÉSSSS Edwin Eugene Aldrin, Jr. vagyis Buzz Aldrin. Az egyik a sisak alatt, a másik a tükröződésben. ÉÉÉÉSSS a tükröződésben még látszik – a sisaklemezen úgy fél 12 irányban – maga a Föld is, a teljes akkori emberiséggel… Igen… és 69-ben is Földnek hívták… magyarul.