Agytorna 83. forduló

A fordulót 2016. január 15., 07:30-kor lezártuk.

 

Megfejtés:

kagyló

 

NYERTESEINK:

Encibab

Zéta

 

 Gratulálunk a helyes megfejtésekhez, és köszönjük a játékot mindenkinek!

 

Mi van a képen? Ha kitalálod, hogy mit ábrázol a fotó, Bubba párnát nyerhetsz. 

agytorna-83
 
Beküldési határidő:

2016. január 15. (péntek), 07:30

Ha nem jelenik meg a hozzászólásod, és szeretnéd tudni, hogy ez miért van, kérjük, olvasd el a szabályokat a kép alatt!

 

 

A JÁTÉK MENETE ÉS SZABÁLYAI

 • Ha tudod a megoldást, írd be hozzászólásként (itt, ennek az oldalnak az alján).
 • Fordulónként két játékos Bubba párnát nyer: a nyerteseket az összes helyes megfejtést beküldő játékos közül sorsoljuk ki véletlenszerűen.
 • A játékforduló lezárásáig nem jelennek meg azok a hozzászólások, amelyek a helyes megoldást tartalmazzák, vagy olyan szöveget, amely könnyen rávezethet a helyes megfejtésre. A többi hozzászólást némi átfutással megjelenítjük (az átfutás a moderálás miatt van). Tehát attól, hogy nem jelenik meg a megfejtésed, még nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy hibátlan a megfejtésed. Figyelj a feladat kiírására (pl. hány szótagú szót várunk megfejtésként).
 • Ha több tipped is van a megfejtésre, írd be nyugodtan, mindet külön-külön hozzászólásként.
 • A helyes megfejtést tartalmazó hozzászólások a beküldési határidő után (játék zárása) jelennek meg. Ekkor látszani fog a beérkezési sorrendjük és időpontjuk is.
 • A nyertesek nevét ezen az oldalon és a Korábbi képrejtvények oldalunkon is közzétesszük a játék zárása után.

 

KORÁBBI JÁTÉKAINK ÉS NYERTESEINK

RÉSZLETES JÁTÉKSZABÁLY

 

Csatlakozz te is a Startlap Wiki Facebook táborához, klikk ide!

Wiki Kutya 2

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: január 1-jétől vagy január 1-től? Farkas családnév – mi az eredete, jelentése? Keresztrejtvény – 16.09.16. Mi a címe a képnek? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: gumiz vagy gúmiz? Szeptember 3. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: között vagy közöt? Hogyan írjuk helyesen: nemesacél vagy nemes acél? Mikor van Mercédesz névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1034 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. Nekem van… Nem lenne vele semmi baj, de két szeme meg a szája valami olyan anyagból van, mint a kínai pólókon a matrica. Hideg, kellemetlen megérinteni. Amíg ki nem szellőzött, büdös műanyag szaga is volt. Szóval mindenre jó, épp csak párnának nem. 🙂

 1. Csak azért nem írtam be megfejtésként, hogy kagyló, mert nem tudtam, hogy melyik kagylót látom… Aztán rákeresve a “fülcsiga” kifejezésre, a második képen épp egy olyan mészváz látható, amin épp ilyen lukak vannak… szóval a megfejtés tényleg nem “kagyló”. A feladvány kitalálója “monnyon le”… A téves sorsolással már sok mindent nem lehet tenni, de a ténylegesen helyes megfejtők között is lehetne valamit sorsolni. Legalábbis illene valahogy helyrehozni a hibát.

 2. Minden tiszteletem a játék kitalálóinak, szervezőinek, de ezen a képen tuti, hogy nem kagyló látható. Ez egyfajta csigának, a tapadó- vagy fülcsigának a háza. Erre akár mérget is vehetnek!

 3. Megfejtés szerint kagyló. Neki nincs szüksége lyukakra hiszen nyilik a háza. A tapadócsiga (fülcsiga) a sziklára tapad a nyitott házoldalával és igy védi magát. A lyukakon áramoltatja a vizet, amiből kiszüri a táplálékát, és a lyukakon keresztül távozik a salakanyag.

 4. A képen a füleskagyló széle látható . Az Adriában is található. A kép szerint ez a kisebbek közül van.