Agytorna 31. forduló

A fordulót 2015 július 16., 15:00 órakor lezártuk.

A megfejtés:
TELJHATALOM

 

Gratulálunk a megfejtőknek, és köszönjük mindenkinek a játékot!

 

NYERTESEINK:

ntiti

Andika

lizakrisztina*

 

* Harmadik nyertest azért hirdettünk, mert véletlenül ebben és az előző fordulóban a korábbi játékszabály került vissza az oldalra, amely szerint az első helyes megfejtő garantáltan nyer, egy másik nyertest pedig kisorsolunk. A 23. fordulótól fordulónként két nyertest sorsolunk, de mivel az említett két forulóban (30., 31.) szándékaink ellenére a régi játékszabály jelent meg a kép alatt, így díjazzuk az első helyes megfejtőt is. A 32. fordulótól a 23. forduló óta érvényes szabály szerint fordulónként 2 nyertest sorsolunk ki.

 

Lezárt forduló:

Képrejtvény! Fejtsd meg, és  nyerj Bubba párnát! A megfejtés egyetlen szó.

 

Beküldési határidő:

2015. július 16. (csütörtök), 15:00

 Kérjük, olvasd el a szabályokat a kép alatt! 

 

agytorna-31

 

A JÁTÉK MENETE ÉS SZABÁLYAI

 • Ha tudod a megoldást, írd be hozzászólásként (itt, ennek az oldalnak az alján).
 • A játékforduló lezárásáig nem jelennek meg azok a hozzászólások, amelyek a helyes megoldást tartalmazzák, vagy olyan szöveget, amely könnyen rávezethet a helyes megfejtésre. A többi hozzászólást némi átfutással megjelenítjük (az átfutás a moderálás miatt van). Tehát attól, hogy nem jelenik meg a megfejtésed, még nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy hibátlan a megfejtésed. Figyelj a feladat kiírására (pl. hány szótagú szót várunk megfejtésként).
 • Az első megfejtő Bubba párnát nyer, az összes helyes megfejtő között szintén kisorsolunk egy párnát.
 • Ha több tipped is van a megfejtésre, írd be nyugodtan, mindet külön-külön hozzászólásként.
 • A helyes megfejtést tartalmazó hozzászólások a beküldési határidő után (játék zárása) jelennek meg. Ekkor látszani fog a beérkezési sorrendjük és időpontjuk is.
 • A nyertesek nevét ezen az oldalon és a Korábbi képrejtvények oldalunkon is közzétesszük a játék zárása után.

 

KORÁBBI JÁTÉKAINK ÉS NYERTESEINK

RÉSZLETES JÁTÉKSZABÁLY

 

Csatlakozz te is a Startlap Wiki Facebook táborához, klikk ide!

Wiki Kutya 2

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Agytorna 94. forduló Mi a címe a képnek? Mi a címe a képnek? Mikor van Vanda névnap? Mikor van Emerencia névnap? December 26. – miről nevezetes? Agytorna 122. forduló Milyen eredetű az “iszik” szavunk? Mikor van Jácinta névnap? Keresztrejtvény – 16.01.20.

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 706 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 1. “Kovács Sándor szerint:
  2015-07-15 – 11:19
  2015-07-15 – 10:14- kor írt hozzászólásom nem jelenik meg, mert a feladvány lehetséges hibájára hívtam fel a figyelmet…”

  Nos, törölték is a bejegyzést, amiben arra hívtam fel a figyelmét a kedves játékmestereknek, hogy hibás a feladvány. A képrejtvény íratlan szabályai szerint a plusz betű mindig az adott szó, szótag VÉGÉRE illeszkedik. Jelen esetben viszont az az L betű a tej BELSEJÉBE került, zavart okozva sok megfejtő fejében.

 2. Azt nem értem, hogy miért kell a hibás megoldásokat oly sokszor ismételgetni!? Miért nem értjük már meg, hogy ami olvasható, az mind hibás megoldás! A helyes megoldások nem jelennek meg a zárás előtt, nem olvashatóak! Aki beküldte a helyes megoldást, az olvashatja, de azzal a megjegyzéssel, hogy “rendszer-moderációra várakozik”.

 3. 2015-07-15 – 10:14- kor írt hozzászólásom nem jelenik meg, mert a feladvány lehetséges hibájára hívtam fel a figyelmet…

 4. Kálcium + Laktóz = a tej táplál,laktat és a csontozat egészségét fokozza, a csecsemőknél és a gyermekeknél.

 5. És most megint az van a játékszabályzatban, hogy az első helyes megfejtő nyer.

  1. Igen, sajnos véletlenül ebbe és az előző fordulóba a régi játékszabály került ki. Így ebben a fordulóban kap egy párnát az első megfejtő, és kettőt kisorsolunk (1 extrát). Holnaptól visszaáll a rend, amit a 23. forduló óta követünk: 2 párna kerül kisorsolásra fordulónként.

 6. Kerekzsemle
  Olvasd el a játék szabályait. Valószínűleg jó a megfejtésed, vagy hasonló szöveg van benne, ami rávezetne a jó megfejtésre és ezért nem írják ki.

 7. Már másodszor tűnik el a csak általam látott és moderálás alatt álló megfejtésem. Ennek mi az oka?

  1. Én is így jártam.
   Újból beírtam és elfogadta, pedig régebben ilyen esetben, ha még egyszer be akartam írni, akkor azt már nem fogadta el a program, természetesen ugyanarról az email címről.