Agytorna 25. forduló: Láttam már valahol…

A fordulót 2015 június 25., 15:00 órakor lezártuk.

Megfejtés:

A Lánchídba

(Kattints a képre a magyarázatért.)

 

Nyerteseink:

nagyapa

Madarász

 

A lezárt forduló kérdése:

Mibe építették be a képen látható követ?
Ha tudod a választ, Bubba párnát nyerhetsz!

Beküldési határidő:

2015. június 25. (csütörtök), 15:00

Kérjük, olvasd el a szabályokat a kép alatt!

 

agytorna-25-cikk

 

A JÁTÉK MENETE ÉS SZABÁLYAI

 • Ha tudod a megoldást, írd be hozzászólásként (itt, ennek az oldalnak az alján).
 • Fordulónként két játékos Bubba párnát nyer: a nyerteseket az összes helyes megfejtést beküldő játékos közül sorsoljuk ki véletlenszerűen.
 • A játékforduló lezárásáig nem jelennek meg azok a hozzászólások, amelyek a helyes megoldást tartalmazzák, vagy olyan szöveget, amely könnyen rávezethet a helyes megfejtésre. A többi hozzászólást némi átfutással megjelenítjük (az átfutás a moderálás miatt van). Tehát attól, hogy nem jelenik meg a megfejtésed, még nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy hibátlan a megfejtésed. Figyelj a feladat kiírására (pl. hány szótagú szót várunk megfejtésként).
 • Ha több tipped is van a megfejtésre, írd be nyugodtan, mindet külön-külön hozzászólásként.
 • A helyes megfejtést tartalmazó hozzászólások a beküldési határidő után (játék zárása) jelennek meg. Ekkor látszani fog a beérkezési sorrendjük és időpontjuk is.
 • A nyertesek nevét ezen az oldalon és a Korábbi képrejtvények oldalunkon is közzétesszük a játék zárása után.

 

A KORÁBBI FORDULÓK MEGFEJTÉSEI ÉS NYERTESEINK

RÉSZLETES JÁTÉKSZABÁLY

 

Csatlakozz te is a Startlap Wiki Facebook táborához, klikk ide!

Wiki Kutya 2

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Keresztrejtvény – 16.06.01. Hogyan írjuk helyesen: huzat vagy húzat? “Fotózkodj Bubbával” játék Hogyan írjuk helyesen: bírja vagy birja? A KRESZ szerint behajthatunk kerékpárral a „mindkét irányból behajtani tilos” táblával jelzett utcába? Hogyan írjuk helyesen: elkísér vagy elkisér? Mikor van Kincső névnap? Agytorna 255. forduló Agytorna 228. forduló Mikor van Szabina névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 471 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 1. A kép Barabás Miklós: A Lánchíd alapkőletétele (1864) festményének egy részlete. Érdemes megnézni.

 2. A részlet Barabás Miklós A Lánchíd alapkőletétele (1864)festményéből van, tehát a követ a Lánchídba építették be.
  Júlia

 3. ORSZÁGHÁZ
  A kép készítője hiányozhatott a fizika óráról,vagy Fekete László(korai)reinkarnációi a tartó két ember(a túloldalon senki sem tartja a min.4q-s követ)

 4. A képrészlet Barabás Miklós festményéből van, a Lánchíd alapkőletétele

  a festmény a Magyar Nemzet Múzeumban található

 5. Szécsényi közreműködésével leteszik a Lánchíd első pillérének alapkövét.

 6. Elsőnek a pesti hídfő alapgödre készült el, ahol 1842. augusztus 24-én megtartották a Lánchíd alapkőletételi ünnepségét, több száz meghívott, többek közt a nádor részvételével. Ezt festette meg Barabás Miklós: A Lánchíd alapkőletétele (1864, amiből egy képrészlet látható.

 7. Kedves khaoslany!
  Köszönöm a felvilágosítást. (Eddig is voltak jó megfejtéseim és azok megjelentek, de ez tényleg más jellegű kérdés, hiszen a jó válasz vissza ellenőrizhető.)

 8. Ja igen. Nem olvastam el figyelmesen a kérdést. A Lánchídba építették bele. Bár nem biztos, hogy ez így még érvényes, mert az előző hozzászólásomat már nem tudom módosítani.

 9. A Lánchídba. A részlet Barabás Miklós A Lánchíd alapkőletétele c. festményből van.

 10. Kedves üzemeltető érdeklődnék, hogy rendre hava tűnik a válaszom, és az én írásaimnál miért jelenik meg a rendszer moderátor felírat. Vagy itt is csak a kijelöltek nyerhetnek, hiszen a moderátor eufemisztikus cenzúra.

  1. Kedves sagy. Bár nem vagyok üzemeltető, de azt hiszem tudok válaszolni a kérdésedre. Ha valamit írsz ide kommentbe, azt először ellenőrzik, ezért írják ki neked, hogy rendszer-moderációra várakozik. Ha helyes a válaszod, azt addig nem rakják ki, amíg vége nem lesz a játéknak, hogy másokat ne tudj rávezetni a helyes megfejtésre. De amint kihirdették a nyertest a te válaszod is megjelenik a többi helyes megfejtővel. Remélem tudtam segíteni.

  2. Kedves sagy, kérjük, olvassa el a kép alatt a rövid játékleírást, ebben a megtalálja a választ erre a kérdésére is.

 11. Tök jó lenne, ha a megoldásokat is közölnék, nem csak a nyertesek nicknevét. Már csak azért, hogy az ember tudja, hogy jól tippelt-e, vagy hogy megtudhassa a megfejtést!

  1. A megoldások is közölve. Ha rákattintasz arra a képre, amelyik érdekel, máris olvasható a helyes válasz a nyertesek mellett.

  2. Kedves Mária. A megoldásokat is leírják, csak rá kell kattintani az előző rejtvények képeire.

  3. Ha rákattansz a korábbi nyerteseink sorra akkor a mellette lévő képre kattintva látható a megfejtés. A moderációra várakozik felirat a nevednél azt jelzi, hogy a megfejtésed valószínűleg jó. 😀

 12. Barabás Miklós: Lánchíd alapkő letétele. Vagyis a kő a Lánchíd alapjába került…

 13. Tisztelt Szerkesztők!
  Kár volt elrontani a játékot azzal, hogy az első helyes megfejtő nem nyer. A játék “varázsa” veszett el.
  Nem hiszem, hogy a szponzorok nem bírnák el ha játékonként 2 “bubba” párnát sorsolnának ki, plusz az első helyes megfejtő nyerne egy párnát. Így elveszett az “izgalom” lehet csak én látom így, bár nem hiszem.
  Köszönettel!

  1. Kedves kritikus, köszönjük és megértjük a véleményét! A döntés előtt azonban átgondoltuk a dolgot, és arra jutottunk, hogy mivel a játékosoknak csak töredéke teheti meg, hogy a forduló indításakor a játékkal foglalkozik, igazságosabb, ha a nagyobb tömeg nagyobb nyerési eséllyel vehet részt a játékban.

   1. Pl. én szívesen játszom, de nem tudok a gép előtt ülni egész nap s várni a játékot, ugyanis dolgozom… szóval nekem megfelel a módosítás.