Agytorna 236. forduló

A fordulót 2017. július 7., 07:30-kor lezártuk.

 

Megfejtés:

MAGYAR HONVÉDSÉG LOGÓJA

 

agytorna-236-megfejtes

 

NYERTESEINK:

Bikki Péter

Madarász

 

 Gratulálunk a helyes megfejtésekhez, és köszönjük a játékot mindenkinek!

Mi van a képen? Ha kitalálod, hogy mit ábrázol az alábbi képkivágás, Bubba párnát nyerhetsz!

 Beküldési határidő:

2017. július 7. (péntek), 07:30

Ha kérdésed van, olvasd el a feladvány alatti tájékoztatót.   

 

agytorna-236

 

 

A JÁTÉK MENETE ÉS SZABÁLYAI RÖVIDEN

 • Ha tudod a megoldást, írd be hozzászólásként (itt, ennek az oldalnak az alján).
 • Fordulónként két játékos Bubba párnát nyer: a nyerteseket az összes helyes megfejtést beküldő játékos közül sorsoljuk ki véletlenszerűen.
 • A játékforduló lezárásáig nem jelennek meg azok a hozzászólások, amelyek a helyes megoldást tartalmazzák, vagy olyan szöveget, amely könnyen rávezethet a helyes megfejtésre. A többi hozzászólást némi átfutással megjelenítjük (az átfutás a moderálás miatt van). Tehát attól, hogy nem jelenik meg a megfejtésed, még nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy hibátlan a megfejtésed. Figyelj a feladat kiírására (pl. hány szótagú szót várunk megfejtésként).
 • Ha több tipped is van a megfejtésre, írd be nyugodtan, mindet külön-külön hozzászólásként.
 • A helyes megfejtést tartalmazó hozzászólások a beküldési határidő után (játék zárása) jelennek meg. Ekkor látszani fog a beérkezési sorrendjük és időpontjuk is.
 • Kérjük, ne próbáld elrontani mások játékát azzal, hogy a moderálást kijátszva a helyes megfejtésre rávezető hozzászólásokat írsz. Az ilyen játékosokat kizárjuk, és a következő fordulókban sem vehetnek részt.
 • Az építő jellegű kritikákat, észrevételeket, javaslatokat, kérdéseket, ne hozzászólásként írd be, mert ezeket töröljük. Az ilyen üzeneteket az Ügyfélkapun keresztül juttathatod el hozzánk. Az Ügyfélkaput itt találod. A hozzászólás funkciót ismétlődően a szabályzattal ellentétesen használó játékosok hozzászólási lehetőségét felfüggesztjük, ők a következő fordulókban sem vehetnek részt.
 • A másokat sértegető, rosszindulatú, személyeskedő, gyalázkodó, vagy obszcén hozzászólásokat töröljük, és az ilyeneket beküldő játékosok hozzászólási jogát külön értesítés nélkül megvonjuk. Ők a további játékfordulókban sem vehetnek részt.
 • A nyertesek nevét ezen az oldalon és a Korábbi játékaink és nyerteseink oldalunkon is közzétesszük a játék zárása után.

 

GYAKORI KÉRDÉSEK A JÁTÉKKAL KAPCSOLATBAN

“A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.” üzenetet kapok, miért?

Nem jelenik meg a hozzászólásom, pedig jó megfejtést írtam, miért?

“Azonos hozzászólásokat észleltünk, úgy tűnik ez már egyszer megírásra került.” , miért?

Én írtam be először a helyes választ, láttam, hogy senki más nem tudta, miért nem nyertem?

Én írtam be először a helyes megfejtést, miért nem nyertem?

 

 
KORÁBBI JÁTÉKAINK ÉS NYERTESEINK

A JÁTÉK RÉSZLETES SZABÁLYZATA A KÖVETKEZŐ OLDALRÓL ÉRHETŐ EL

 

Csatlakozz te is a Startlap Wiki Facebook táborához, klikk ide!

Wiki Kutya 2

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Agytorna 9. forduló: mi van a képen? Novák családnév – mi az eredete, jelentése? Május 8. – miről nevezetes? Agytorna 194. forduló Mikor van Flóra névnap? Mi a címe a képnek? Melyek a leggyakoribb családnévként előforduló foglalkozások Európában? Mikor van Emanuéla névnap? Hogyan írjuk helyesen? Mióta csökken Magyarország népessége?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 309 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 1. A Magyar Honvédség emblémája.
  Maga az embléma a karmai között Szent István kardját markoló kiterjesztett szárnyú turult ábrázol, amelyet balról tölgy, jobbról olajág övez, és a két ág találkozásánál a nemzeti színeket tartalmazó MH pajzs helyezkedik el.

 2. Bocsánat tévedtem. Magyar honvédség emblémája. A növény szomorúeperfa, a másik meg bükkfa, most láttam a levelek között egy makktermést is. De a turul madár stimmel.

 3. Magyar Honvédség jelképe Turul madár, karmába kardot tart, alatta a magyar nemzeti színű pajzs, melyből talán szomorúeper és borostyán féle növény nől, mely történelmi jelentőségű a honfoglaláskortól harcainkat háborúinkat jelképezi, a kard a védelmet, turul madár honfoglaláskori sólyom lehetett mely szabadságot jelképezi.

 4. Magyar fegyveres állami szervezet logó
  Turul, a Forrás fényének hordozója.
  Turul madár áll vízszintes kardon, mely markolatánál van ez a zöld növény, ami támasztóan hat, alatta a piros-fehér-zöld nemzetiszínű pajzs, fehér sávból nől ki két fajta növény, ami támasztja a kard hegyét. Talán fűzfaág és bükkfaág lehet?