Agytorna 233. forduló

A fordulót 2017. június 27., 07:30-kor lezártuk.

 

Megfejtés:

AGY

 

NYERTESEINK:

Pircsi

Ica

 

 Gratulálunk a helyes megfejtésekhez, és köszönjük a játékot mindenkinek!

Mi van a képen? Ha kitalálod, hogy mit ábrázol az alábbi képkivágás, Bubba párnát nyerhetsz!

 Beküldési határidő:

2017. június 27. (kedd), 07:30

Ha kérdésed van, olvasd el a feladvány alatti tájékoztatót.   

 

 agytorna-233

 

A JÁTÉK MENETE ÉS SZABÁLYAI RÖVIDEN

 • Ha tudod a megoldást, írd be hozzászólásként (itt, ennek az oldalnak az alján).
 • Fordulónként két játékos Bubba párnát nyer: a nyerteseket az összes helyes megfejtést beküldő játékos közül sorsoljuk ki véletlenszerűen.
 • A játékforduló lezárásáig nem jelennek meg azok a hozzászólások, amelyek a helyes megoldást tartalmazzák, vagy olyan szöveget, amely könnyen rávezethet a helyes megfejtésre. A többi hozzászólást némi átfutással megjelenítjük (az átfutás a moderálás miatt van). Tehát attól, hogy nem jelenik meg a megfejtésed, még nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy hibátlan a megfejtésed. Figyelj a feladat kiírására (pl. hány szótagú szót várunk megfejtésként).
 • Ha több tipped is van a megfejtésre, írd be nyugodtan, mindet külön-külön hozzászólásként.
 • A helyes megfejtést tartalmazó hozzászólások a beküldési határidő után (játék zárása) jelennek meg. Ekkor látszani fog a beérkezési sorrendjük és időpontjuk is.
 • Kérjük, ne próbáld elrontani mások játékát azzal, hogy a moderálást kijátszva a helyes megfejtésre rávezető hozzászólásokat írsz. Az ilyen játékosokat kizárjuk, és a következő fordulókban sem vehetnek részt.
 • Az építő jellegű kritikákat, észrevételeket, javaslatokat, kérdéseket, ne hozzászólásként írd be, mert ezeket töröljük. Az ilyen üzeneteket az Ügyfélkapun keresztül juttathatod el hozzánk. Az Ügyfélkaput itt találod. A hozzászólás funkciót ismétlődően a szabályzattal ellentétesen használó játékosok hozzászólási lehetőségét felfüggesztjük, ők a következő fordulókban sem vehetnek részt.
 • A másokat sértegető, rosszindulatú, személyeskedő, gyalázkodó, vagy obszcén hozzászólásokat töröljük, és az ilyeneket beküldő játékosok hozzászólási jogát külön értesítés nélkül megvonjuk. Ők a további játékfordulókban sem vehetnek részt.
 • A nyertesek nevét ezen az oldalon és a Korábbi játékaink és nyerteseink oldalunkon is közzétesszük a játék zárása után.

 

GYAKORI KÉRDÉSEK A JÁTÉKKAL KAPCSOLATBAN

“A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.” üzenetet kapok, miért?

Nem jelenik meg a hozzászólásom, pedig jó megfejtést írtam, miért?

“Azonos hozzászólásokat észleltünk, úgy tűnik ez már egyszer megírásra került.” , miért?

Én írtam be először a helyes választ, láttam, hogy senki más nem tudta, miért nem nyertem?

Én írtam be először a helyes megfejtést, miért nem nyertem?

 

 
KORÁBBI JÁTÉKAINK ÉS NYERTESEINK

A JÁTÉK RÉSZLETES SZABÁLYZATA A KÖVETKEZŐ OLDALRÓL ÉRHETŐ EL

 

Csatlakozz te is a Startlap Wiki Facebook táborához, klikk ide!

Wiki Kutya 2

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Agytorna 202. forduló Hogyan írjuk helyesen: ígéret vagy ígéret? Augusztus 30. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: Riviéra vagy Riviera? Melyik a tíz legjobb* szerelmes szám? Keresztrejtvény – 16.07.09. Király családnév – mi az eredete, jelentése? Hogyan írjuk helyesen: kürtöl vagy kűrtöl? November 29. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: híd vagy híd?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 727 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 1. Gratulálok!!!!! AZ EGYIK NYERTES SEHOL NEM ÍRT OLYAN MEGFEJTÉST BE, AMI AKÁR CSAK RÉSZBEN IS TARTALMAZTA VOLNA AZ “AGY” KIFEJEZÉST! Mégis nyert…
  A legközelebb az állhat a valódi megfejtéshez azok közül, amiket elküldött, hogy “idegsejt”, de ez egyáltalán nem fedi azt, amit a kép ábrázol – agytörzs és kisagy NEM IDEGSEJT.

  Soha többé nem küldök be megfejtést!
  Úgy rossz ez a játék, ahogy van! 🙁

  1. …hazudnék,ha azt állítanám hogy teszteltem
   a rendszert!csak tippelgetek és tippelgetek!

 2. a legújabb, legmodernebb, “NYÍRLUGASI
  EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT” látképe,éjjeli,
  egyedi megvilágításban, az űrből!

  1. Nekem ezekkel a feladványokkal az a problémám, hogy a rejtvény feladójának a gondolatát kell kitalálni. Az előző rejtvényben személyek szerepeltek, tehát a megfejtést is személyekkel határoztam meg, holott egy számot vártak megfejtésként. Ezért én be is fejeztem ennek a játéknak a folytatását! A többieknek sok sikert kívánok a továbbiakban!!!

   1. En is szemelyt adtam meg, mert amikor elolvastam a feladvanyt ugy ertelmeztem, hogy szemelyt kell meghatrarozni. Amikor vege lett a jateknak akkor mar azt olvastam, hogy szot kellett volna irni. de teljesen mindegy, en jatszom 95%-ban jok a megfejteseim, es en nem fogok nyalizni azert, hogy nyerjek parnat. Aki megteszi az nyer, ha elotte panaszkodott, hogy mennyire szeretne.

    1. Kedves rebarbara, Agi!
     Köszönöm a hozzászólásotokat. A feladat így szólt : “Ha kitalálod, hogy a trükkös matekpélda megoldását…” Tehát szó sincs arról, hogy számot kell megadni. Azért fejezem be ezt a játékot, mert bár nagyrészt én is eltalálom a megfejtést, de nem ez az első eset, hogy a megfejtés nem úgy szól, ahogy én gondoltam. Pl. : “Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kis ökörnek” Nekem tanították még annó a latint, s akkor úgy tanultuk, hogy “..nem szabad az ökörnek”. Szó sem volt “kis” ökörről.

 3. Agy /festett neuronok hálózata, hogy tükrözze, mi történik az elménkben/ Angela Nelson Az agy art.

 4. Az agykutatóból művésszé lett Greg Dunn és Brian Edwards fizikus különleges maratási technika segítségével készítettek rajzokat az agy különféle területeiről.
  A képen látható:
  Az agytörzs, amely az alapvető élettani funkciókat (keringés, légzés) irányítja és a kisagy

 5. Greg Dunn neuro-tudós művész, az agytörzs és a kisagyról készült műalkotása. (számítógépes modell)

 6. A kisagy és az agytörzs (emberi) “self reflected” technológiával előállított képe.

 7. Az agykutatóból művésszé lett Greg Dunn és Brian Edwards fizikus különleges maratási technika segítségével készítettek rajzokat az agy különféle területeiről.
  A feladvány az agyról és agytörzsről készült fotó … 🙂

 8. Az agy és a neuronok különböző rétegei és működésük – Greg Dunn & Brian Edwards