Agytorna 228. forduló

A fordulót 2017. június 6., 07:30-kor lezártuk.

 

Megfejtés:

KANADA, MERT A G8-AK TAGJA.

 

 

NYERTESEINK:

Julika

Lneszt

 

 Gratulálunk a helyes megfejtésekhez, és köszönjük a játékot mindenkinek!

Mi hiányzik? Ha kitalálod, hogy mi illik a kérdőjel helyére és helyesen meg is magyarázod válaszodat, Bubba párnát nyerhetsz!

 Beküldési határidő:

2017. június 6. (kedd), 07:30

Ha kérdésed van, olvasd el a feladvány alatti tájékoztatót.   

 

agytorna-228

 

A JÁTÉK MENETE ÉS SZABÁLYAI RÖVIDEN

 • Ha tudod a megoldást, írd be hozzászólásként (itt, ennek az oldalnak az alján).
 • Fordulónként két játékos Bubba párnát nyer: a nyerteseket az összes helyes megfejtést beküldő játékos közül sorsoljuk ki véletlenszerűen.
 • A játékforduló lezárásáig nem jelennek meg azok a hozzászólások, amelyek a helyes megoldást tartalmazzák, vagy olyan szöveget, amely könnyen rávezethet a helyes megfejtésre. A többi hozzászólást némi átfutással megjelenítjük (az átfutás a moderálás miatt van). Tehát attól, hogy nem jelenik meg a megfejtésed, még nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy hibátlan a megfejtésed. Figyelj a feladat kiírására (pl. hány szótagú szót várunk megfejtésként).
 • Ha több tipped is van a megfejtésre, írd be nyugodtan, mindet külön-külön hozzászólásként.
 • A helyes megfejtést tartalmazó hozzászólások a beküldési határidő után (játék zárása) jelennek meg. Ekkor látszani fog a beérkezési sorrendjük és időpontjuk is.
 • Kérjük, ne próbáld elrontani mások játékát azzal, hogy a moderálást kijátszva a helyes megfejtésre rávezető hozzászólásokat írsz. Az ilyen játékosokat kizárjuk, és a következő fordulókban sem vehetnek részt.
 • Az építő jellegű kritikákat, észrevételeket, javaslatokat, kérdéseket, ne hozzászólásként írd be, mert ezeket töröljük. Az ilyen üzeneteket az Ügyfélkapun keresztül juttathatod el hozzánk. Az Ügyfélkaput itt találod. A hozzászólás funkciót ismétlődően a szabályzattal ellentétesen használó játékosok hozzászólási lehetőségét felfüggesztjük, ők a következő fordulókban sem vehetnek részt.
 • A másokat sértegető, rosszindulatú, személyeskedő, gyalázkodó, vagy obszcén hozzászólásokat töröljük, és az ilyeneket beküldő játékosok hozzászólási jogát külön értesítés nélkül megvonjuk. Ők a további játékfordulókban sem vehetnek részt.
 • A nyertesek nevét ezen az oldalon és a Korábbi játékaink és nyerteseink oldalunkon is közzétesszük a játék zárása után.

 

GYAKORI KÉRDÉSEK A JÁTÉKKAL KAPCSOLATBAN

“A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.” üzenetet kapok, miért?

Nem jelenik meg a hozzászólásom, pedig jó megfejtést írtam, miért?

“Azonos hozzászólásokat észleltünk, úgy tűnik ez már egyszer megírásra került.” , miért?

Én írtam be először a helyes választ, láttam, hogy senki más nem tudta, miért nem nyertem?

Én írtam be először a helyes megfejtést, miért nem nyertem?

 

 
KORÁBBI JÁTÉKAINK ÉS NYERTESEINK

A JÁTÉK RÉSZLETES SZABÁLYZATA A KÖVETKEZŐ OLDALRÓL ÉRHETŐ EL

 

Csatlakozz te is a Startlap Wiki Facebook táborához, klikk ide!

Wiki Kutya 2

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan lesz igaz egy gyufa elmozdításával? Június 9. – miről nevezetes? Mikor van Fatime és Fatima névnap? A magas koleszterin-szint növeli-e az infarktus kockázatát? Mióta jelképünk a nemzeti színű zászló? December 2. – miről nevezetes? Mikor van Pálma névnap? Hogyan írjuk helyesen: köpeny vagy köppeny? Miről kapta a nevét Rio de Janeiro? Hogyan írjuk helyesen: közösség vagy közöség?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 333 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 1. Mivel a rejtvényben különböző országok zászlaja látható, a megfejtésnek is valamelyik ország zászlajának kell lenni.
  Az első oszlopban nincs egyszínű alapon kör.
  A kérdőjel helyére BANGLADES zászlója kerül.
  Zöld alapon piros kör.

 2. az Orosz zászló, s az így kialakult sorrendben látogatta meg a magyar miniszterelnök az országokat-

 3. Kanada zászlaja hiányzik (mert a feladvány a G8-at alkotó országok zászlajait mutatja be, csak a kanadai hiányzik).

 4. A megfejtés : Kanada

  A G8 országok tagja.
  A G8 – az angol Group of Eight (Nyolcak csoportja) rövidítése – a G7-nek és Oroszországnak az együttműködési fóruma.
  Tagok Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Egyesült Királyság, Amerikai Egyesült Államok és nyolcadikként Oroszország.

 5. A zászlók, a G-8-ak Együttműködési fórumának tagjait szimbolizálja. A hiányzó:KANADA.

 6. Kanada-ez az egyetlen G8-ország,amelynek hiányzik a zászlaja a felsorolásból.

 7. Kanada zászlója, világ vezető gazdaságainak körébe tartozó országok.
  G 8 (Group of Eight)

 8. Kanada,mert a G8(Nyolcak csoportja)tagja az Egyesült Államok,Egyesült Királyság,Franciaország,Japán,Németország, Olaszország,és Oroszország mellett.

 9. Kanada a hiányzó tagállam.
  G8 – Group of Eight: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Japán, Németország, Olaszország, KANADA, Oroszország

 10. Magyarország, mert Japán és Olaszország mellett mivoltunk a szövetségesei Németországnak a II.világháborúban

 11. Ezek a Nyolcak Csoportja tagállamainak zászlai, és Kanada hiányzik közülük.

 12. Omán. Mert a világ országai felsorolásban (ABC sorrend alapján) Omán van Olaszország és Oroszország között.

 13. Líbia. Líbia az egyetlen átmeneti államformával rendelkező állam, míg a többi felsorolt ország/állam a monarchiák és a köztársaságok különböző fajtáiba tartoznak.

 14. Kanada zászlaja hiányzik.
  A G8 – az angol Group of Eight (Nyolcak csoportja) rövidítése – a G7-nek és Oroszországnak az együttműködési fóruma. Tagok Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Egyesült Királyság, Amerikai Egyesült Államok és nyolcadikként Oroszország.

 15. Kanada zászlaja hiányzik.A G8 – az angol Group of Eight (Nyolcak csoportja) rövidítése – a G7-nek és Oroszországnak az együttműködési fóruma. Tagok Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Egyesült Királyság, Amerikai Egyesült Államok és nyolcadikként Oroszország.

 16. KANADA
  A G8 – az angol Group of Eight (Nyolcak csoportja) rövidítése – a G7-nek és Oroszországnak az együttműködési fóruma. Tagok Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Egyesült Királyság, Amerikai Egyesült Államok és nyolcadikként Oroszország.

 17. Világgazdasági csúcs a G8,/nyolcak csoportja/melynek tagjai közül Kanada zászlaja hiányzik a felsorolásból.

 18. A “nyolcnemzeti szövetségből” az Osztrák-Magyar Monarchia zászlaja hiányzik.Ezek a nemzetek arattak győzelmet Kínában 1900-ban

 19. Kanada a hiányzó zászló, a világ vezető gazdasági hatalmait tömörítő G8-ak összeállításából.

 20. Spanyol. Ez hiányzik a Hungary – angol, német, olasz, francia, orosz, spanyol, japán, kiadvány idegen nyelvei közül

 21. The Eight-Nation Alliance was an international military coalition set up in response to the Boxer Rebellion in the Qing Empire of China. The eight nations were the Empire of Japan, the Russian Empire, the British Empire, the French Third Republic, the United States, the German Empire, the Kingdom of Italy and the Austro-Hungarian Empire. In the summer of 1900, when the international legations in Beijing came under attack by Boxer rebels supported by the Qing government, the coalition dispatched their armed forces, in the name of “humanitarian intervention”, to defend their respective nations’ citizens, as well as a number of Chinese Christians who had taken shelter in the legations. The incident ended with a coalition victory and the signing of the Boxer Protocol.

 22. Az angolok eleinte sikertelenül próbálták megfékezni a felkelést, és magas rangú kínai politikusok tiltakozása is visszhang nélkül maradt. A követségi dolgozók meggyilkolása nyomán azonban az európai hatalmak – Nagy-Britannia, Olaszország, Németország, Oroszország, az Osztrák–Magyar Monarchia, Franciaország –, valamint Japán és az Amerikai Egyesült Államok, az úgynevezett „nyolcnemzeti szövetség”, csapatokat küldtek Kínába. A felkelők egyik központját, Tiencsint július 13-án vették be, amikor a lázadók a diplomatanegyed megtámadására készültek. A nemzetközi külképviseletek ostroma után a császárnénak menekülnie kellett a fővárosból, a pekingi csatát követően pedig a külföldi csapatok három napig fosztogatták a nagyvárost. A felkelést augusztus végére verték le végleg.

 23. Ausztria-Magyarország a hiányzó ország, és akkor teljes az úgynevezett “nyolcnemzeti szövetség” amelynek tagjai koalicióra léptek a Kínában 1899-1901 között zajló “bokszerlázadás” leverésére.

 24. Kanada zászlaja hiányzik.
  A G8 – az angol Group of Eight (Nyolcak csoportja) rövidítése – a G7-nek és Oroszországnak az együttműködési fóruma. Tagok Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Egyesült Királyság, Amerikai Egyesült Államok és nyolcadikként Oroszország.

 25. Kanada piros-fehér-piros, közepén piros juharleveles zászlója hiányzik. Ezek az ún. G8-ak országai.

 26. Kanada,mert ezek az országok alkotják a G8-ak ,nyolcak csoportját, elnöki,miniszterelnöki informális fórum,éves találkozóval.

 27. Omán zászlója, mert betűrendben Olaszország és Oroszország között csak egyetlen ország Omán van.

 28. KANADA G8(nyolcak csoportja)1976
  jelenleg Oroszország fel van függesztve.
  a találkozókon az EU is részt vesz