Agytorna 183. forduló

A fordulót 2016. december 30., 07:30-kor lezártuk.

 

Megfejtés:

 CSILLAGSZÓRÓ

 

NYERTESEINK:

bobby

NAGYIKA

 

 Gratulálunk a helyes megfejtésekhez, és köszönjük a játékot mindenkinek!

Képrejtvény: Mi az az egy dolog, amit biztos nem hagytál te se a fiókban karácsonykor? Ha kitalálod, hogy mire gondoltunk, Bubba párnát nyerhetsz.

 Beküldési határidő:

2016. december 30. (péntek), 07:30

Ha kérdésed van, olvasd el a feladvány alatti tájékoztatót.

 agytorna-183

 

A JÁTÉK MENETE ÉS SZABÁLYAI RÖVIDEN

 • Ha tudod a megoldást, írd be hozzászólásként (itt, ennek az oldalnak az alján).
 • Fordulónként két játékos Bubba párnát nyer: a nyerteseket az összes helyes megfejtést beküldő játékos közül sorsoljuk ki véletlenszerűen.
 • A játékforduló lezárásáig nem jelennek meg azok a hozzászólások, amelyek a helyes megoldást tartalmazzák, vagy olyan szöveget, amely könnyen rávezethet a helyes megfejtésre. A többi hozzászólást némi átfutással megjelenítjük (az átfutás a moderálás miatt van). Tehát attól, hogy nem jelenik meg a megfejtésed, még nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy hibátlan a megfejtésed. Figyelj a feladat kiírására (pl. hány szótagú szót várunk megfejtésként).
 • Ha több tipped is van a megfejtésre, írd be nyugodtan, mindet külön-külön hozzászólásként.
 • A helyes megfejtést tartalmazó hozzászólások a beküldési határidő után (játék zárása) jelennek meg. Ekkor látszani fog a beérkezési sorrendjük és időpontjuk is.
 • Kérjük, ne próbáld elrontani mások játékát azzal, hogy a moderálást kijátszva a helyes megfejtésre rávezető hozzászólásokat írsz. Az ilyen játékosokat kizárjuk, és a következő fordulókban sem vehetnek részt.
 • Az építő jellegű kritikákat, észrevételeket, javaslatokat, kérdéseket, ne hozzászólásként írd be, mert ezeket töröljük. Az ilyen üzeneteket az Ügyfélkapun keresztül juttathatod el hozzánk. Az Ügyfélkaput itt találod. A hozzászólás funkciót ismétlődően a szabályzattal ellentétesen használó játékosok hozzászólási lehetőségét felfüggesztjük, ők a következő fordulókban sem vehetnek részt.
 • A másokat sértegető, rosszindulatú, személyeskedő, gyalázkodó, vagy obszcén hozzászólásokat töröljük, és az ilyeneket beküldő játékosok hozzászólási jogát külön értesítés nélkül megvonjuk. Ők a további játékfordulókban sem vehetnek részt.
 • A nyertesek nevét ezen az oldalon és a Korábbi játékaink és nyerteseink oldalunkon is közzétesszük a játék zárása után.

 

GYAKORI KÉRDÉSEK A JÁTÉKKAL KAPCSOLATBAN

“A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.” üzenetet kapok, miért?

Nem jelenik meg a hozzászólásom, pedig jó megfejtést írtam, miért?

“Azonos hozzászólásokat észleltünk, úgy tűnik ez már egyszer megírásra került.” , miért?

Én írtam be először a helyes választ, láttam, hogy senki más nem tudta, miért nem nyertem?

Én írtam be először a helyes megfejtést, miért nem nyertem?

 

 
KORÁBBI JÁTÉKAINK ÉS NYERTESEINK

A JÁTÉK RÉSZLETES SZABÁLYZATA A KÖVETKEZŐ OLDALRÓL ÉRHETŐ EL

 

Csatlakozz te is a Startlap Wiki Facebook táborához, klikk ide!

Wiki Kutya 2

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: kíván vagy kiván? Farsangi népszokások Mikor van Eszter névnap? Mikor van Álmos névnap? Hogyan írjuk helyesen: Árpád híd vagy Árpádhíd? Hogyan írjuk helyesen: kamikaze vagy kamikadze? A község és a falu ugyanazt jelenti? Hogyan írjuk helyesen: résztvevők vagy részt vevők? Hogyan írjuk helyesen: szellem vagy szelem? Hogyan lehet két gyufa elmozdításával a lehető legnagyobb számot kapni?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1145 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 1. NAGYIKA gratulálok, végre nyert! Szívből örülök Nagyika és gratulálok.
  Boldog új évet kívánok Önnek!

 2. szerintem a megfejtés ebben a formában nem jó, hiszen nem az van a képen hogy CSILLAG SZÓR Ó, hanem CSILLAG SZÓR ÓKAT.
  ezért a megfejtés csillagszórót, vagy csillagszórókat.

  1. Kedves szabika!
   Szerintem ez már csak szőrszálhasogatás.
   Akkor az Ön állítása szerint a “csillagszóró” kifejezés maga sem helyes, mert nem csillagot szór, hanem csillagokat. Tehát az Ön elmélete szerint a csillagszórót “csillagokat szórónak” kéne hívni. Ugye belátja, a játék kitalálói tudták, hogy a megfejtők ilyenkor karácsony tájékán a csillagszóróra gondolnak.
   Boldog új évet kívánok!

   1. Ez nagyon rossz logika, Detti! Akkor lenne igaz, ha egy Ó betű szórná a csillagokat. De itt a csillag szórja az ó betűket.Pont ezért helyes az, ha a tárgyragot is odaírjuk,ó-t szór a csillag. Nem a többesszámmal van gond.

  2. Kedves szabika!

   Köszönjük szépen az észrevételt! Ugyanakkor ha figyelmesen elolvasta a kérdést, észrevehette, hogy direkt egyes számban fogalmaztunk (“Mi az az egy dolog, amit biztos nem hagytál te se a fiókban karácsonykor?”), ezáltal segítve a helyes megfejtést, ami valóban nem a képen látott motívumok puszta összeolvasása volt. Több, mint 1000 játékostársának sikerült rájönnie a helyes megoldásra, így nem gondolnám hibásnak a feladványt vagy a megfejtést.

   Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok Önnek!

   Üdvözlettel,
   WIKI HELP

 3. A megfejtés eléggé egyszerű volt. A fenti kérdéstől függetlenül, akár lehetne a megfejtés: VIDÁM Ó ÉV BÚCSÚZTATÓ [is].

 4. Ezt irja ki hibauzenetbe, “Azonos hozzászólásokat észleltünk, úgy tűnik ez már egyszer megírásra került.”
  De a megfejtesem nem jelenik meg!

  1. Miért pont “tizenegy Ó-ra-kor” ?
   1. Tizenkét csillag van a képen!
   2. Tizenkét órakor is születhet csillag, sőt, a napközép vagy éjközép még misztikusabb!