Agytorna 181. forduló

A fordulót 2016. december 23., 07:00-kor lezártuk.

 

Megfejtés:

 IZZÓ FA/PARÁZSLÓ FA

 

agytorna-181-megfejtes

 

NYERTESEINK:

póker111

AIRK

 

 Gratulálunk a helyes megfejtésekhez, és köszönjük a játékot mindenkinek!

Mi van a képen? Ha kitalálod, hogy mit ábrázol az alábbi képkivágás, Bubba párnát nyerhetsz.

 Beküldési határidő:

2016. december 23. (péntek), 07:30

Ha kérdésed van, olvasd el a feladvány alatti tájékoztatót.

 agytorna-181

 

A JÁTÉK MENETE ÉS SZABÁLYAI RÖVIDEN

 • Ha tudod a megoldást, írd be hozzászólásként (itt, ennek az oldalnak az alján).
 • Fordulónként két játékos Bubba párnát nyer: a nyerteseket az összes helyes megfejtést beküldő játékos közül sorsoljuk ki véletlenszerűen.
 • A játékforduló lezárásáig nem jelennek meg azok a hozzászólások, amelyek a helyes megoldást tartalmazzák, vagy olyan szöveget, amely könnyen rávezethet a helyes megfejtésre. A többi hozzászólást némi átfutással megjelenítjük (az átfutás a moderálás miatt van). Tehát attól, hogy nem jelenik meg a megfejtésed, még nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy hibátlan a megfejtésed. Figyelj a feladat kiírására (pl. hány szótagú szót várunk megfejtésként).
 • Ha több tipped is van a megfejtésre, írd be nyugodtan, mindet külön-külön hozzászólásként.
 • A helyes megfejtést tartalmazó hozzászólások a beküldési határidő után (játék zárása) jelennek meg. Ekkor látszani fog a beérkezési sorrendjük és időpontjuk is.
 • Kérjük, ne próbáld elrontani mások játékát azzal, hogy a moderálást kijátszva a helyes megfejtésre rávezető hozzászólásokat írsz. Az ilyen játékosokat kizárjuk, és a következő fordulókban sem vehetnek részt.
 • Az építő jellegű kritikákat, észrevételeket, javaslatokat, kérdéseket, ne hozzászólásként írd be, mert ezeket töröljük. Az ilyen üzeneteket az Ügyfélkapun keresztül juttathatod el hozzánk. Az Ügyfélkaput itt találod. A hozzászólás funkciót ismétlődően a szabályzattal ellentétesen használó játékosok hozzászólási lehetőségét felfüggesztjük, ők a következő fordulókban sem vehetnek részt.
 • A másokat sértegető, rosszindulatú, személyeskedő, gyalázkodó, vagy obszcén hozzászólásokat töröljük, és az ilyeneket beküldő játékosok hozzászólási jogát külön értesítés nélkül megvonjuk. Ők a további játékfordulókban sem vehetnek részt.
 • A nyertesek nevét ezen az oldalon és a Korábbi játékaink és nyerteseink oldalunkon is közzétesszük a játék zárása után.

 

GYAKORI KÉRDÉSEK A JÁTÉKKAL KAPCSOLATBAN

“A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.” üzenetet kapok, miért?

Nem jelenik meg a hozzászólásom, pedig jó megfejtést írtam, miért?

“Azonos hozzászólásokat észleltünk, úgy tűnik ez már egyszer megírásra került.” , miért?

Én írtam be először a helyes választ, láttam, hogy senki más nem tudta, miért nem nyertem?

Én írtam be először a helyes megfejtést, miért nem nyertem?

 

 
KORÁBBI JÁTÉKAINK ÉS NYERTESEINK

A JÁTÉK RÉSZLETES SZABÁLYZATA A KÖVETKEZŐ OLDALRÓL ÉRHETŐ EL

 

Csatlakozz te is a Startlap Wiki Facebook táborához, klikk ide!

Wiki Kutya 2

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: száz százalékig vagy százszázalékig? Fodor családnév – mi az eredete, jelentése? Ötöslottó nyerőszámok a 29. játékhéten 2016-ban Hogyan írjuk helyesen: színes vagy színes? Mikor van Gizella névnap? Keresztrejtvény – 16.05.30. Hogyan írjuk helyesen: május 1-jén vagy május 1-én? Február 6. – miről nevezetes? Mióta rendeznek női Bajnokok Ligája Final Four-t? Június 25. – miről nevezetes?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 719 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 1. Miért kell mocskolódni, mert nem találtuk el??? Az még nem jelenti azt, hogy nem tiszta a játék.
  Mert ez CSAK játék!
  Komoly dolgok mellett kellene ilyen hevesen kiállnotok !!!

  1. Ngyika draga, nem az a problema, hogy nem talaltuk el, hanem, hogy atvernek es abba a biztos tudatba hagynak a moderacioval, hogy jo a megfejtesunk!
   Ez tlejes mertekben inkorrekt, mert amit moderaciora tesznek, a kozeleben sincs a helyes megfejtesnek! A jatekszabaly szerint a helyes megfejtest teszik moderaciba!!!!
   Remelem igy vilagos a neninek is, hogy mi a problemank! Legkozelebb tesseh atgondolni, hogy a hozzaszolasa relevans, vagy sem!

   1. Kedves Agi!

    Ha már a játék szabályzatára hivatkozik, kérem, olvassa el az alábbi passzust is és ennek fényében kommenteljen:

    ‘A másokat sértegető, rosszindulatú, személyeskedő, gyalázkodó, vagy obszcén hozzászólásokat töröljük, és az ilyeneket beküldő játékosok hozzászólási jogát külön értesítés nélkül megvonjuk. Ők a további játékfordulókban sem vehetnek részt.’

    Üdvözlettel,
    WIKI HELP

 2. Agi hozzászólásához kiegészítés:
  én gránátalma megfejtést írtam, nem értem mi köze az izzó fához, mégis moderálták.szerintem is csalás.

 3. Agi szerint:
  2016-12-23 – 08:09
  A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
  Nagyon pofatlan a jatekfelugyelet! Szeretnem tudni, hogy a viragszirmot miert tettek moderaciora? Csak azt az egy megfejtest kuldtem es nem probalkoztam tobbel, mert rogton moderaciora kerult!!!
  Semmi koze a parazshoz, meg a kozeleben sincs! Ez most mar mindig igy lesz?
  Esetleg lehetne korrekt a jatek???? Gondolom nem csak en orulnek neki!

 4. Nyugodtan moderaljatok! Attol meg nem lesz mas a velemenyem es a tobbieknek sem! Ez mar felhaborito es nem nevezheto jateknak, ez a moderalas mar feler egy csalassal!

 5. Nagyon pofatlan a jatekfelugyelet! Szeretnem tudni, hogy a viragszirmot miert tettek moderaciora? Csak azt az egy megfejtest kuldtem es nem probalkoztam tobbel, mert rogton moderaciora kerult!!!
  Semmi koze a parazshoz, meg a kozeleben sincs! Ez most mar mindig igy lesz?
  Esetleg lehetne korrekt a jatek???? Gondolom nem csak en orulnek neki!

  1. Kedves Agi!

   Őszintén sajnálom, ha elégedetlen a játékkal. Kérem, vegye figyelembe, hogy a játék készítői hétköznapi emberek, és igen, néha sajnos hibáznak. Rengeteg hozzászólást kapunk minden fordulóban – sok sajnos nem is az adott fordulóhoz kapcsolódik, pedig a játékszabályzatban is le van írva, hogy csak az adott fordulóhoz érkező megoldásokat várjuk (lsd. “Az építő jellegű kritikákat, észrevételeket, javaslatokat, kérdéseket, ne hozzászólásként írd be, mert ezeket töröljük. Az ilyen üzeneteket az Ügyfélkapun keresztül juttathatod el hozzánk. A hozzászólás funkciót ismétlődően a szabályzattal ellentétesen használó játékosok hozzászólási lehetőségét felfüggesztjük, ők a következő fordulókban sem vehetnek részt.”).

   Néha sajnos olyan kommentek is moderáció alatt maradnak, amiknek nem kéne. Ez nem ‘pofátlanság’ miatt történik, de nem is lustaság vagy nemtörődömség az oka. Egyszerű hiba. Mi mindent megteszünk, hogy Önöket hétről-hétre szórakoztassuk, elgondolkoztassuk a játékkal, sajnálom, ha ennek ellenére ilyen heves, negatív érzései vannak.

   Amennyiben a fentiekkel nem ért egyet, továbbra is inkorrektnek tartja a játékot, elnézését kérem és várom további észrevételeit, javaslatait a bubba@startlap.hu címre.

   Nyugodalmas Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok Önnnek!
   WIKI HELP

 6. Először moderációra várakozik a megfejtés majd
  1 nap múlva megjelenik többed magával hogy van ez?

 7. kedves szerkesztők
  tegnap már beküldtem sokáig moderációra váró
  tippem. most láttam, hogy eltünt. beírtam másodszorra is,és elfogadta,pedig ilyen esetben figyelmeztetés jött,hogy egyszer már elküldtem
  most mi történt ?

  1. Kedves kálmán!

   Úgy látom, kétszer küldte el (majdnem) ugyanazt a tippet, és mindkettő moderációra várakozik.

   Üdvözlettel,
   WIKI HELP

 8. Kedves Moderátor!A tippem 42perce moderációra várakozik.Közben látom hogy korábban már mások is írták!Most ilyenkor mi van,vagy már hazamentek?Valami itt nem jól működik!

  1. szerintem meg olvashatnál “játékszabály”-t és GYIK-t. Ott rögtön, az elsőnél megkaptad volna a válaszod és nem röhögteted ki önmagad! Én szerintem!

 9. Ez a bizonyos fagyos törmelék egyáltalán miért piros-bordó-barna színátmenetek?

  1. Kedves Dóra!
   Kérdését látva vettem a fáradságot, s végignéztem az utóbbi két kérdés megfejtőinek névsorát. A BUBORÉK – nál 935 válasz, a JAKUPCSEK GABRIELLÁNÁL – nál 1229 válasz volt. Ezek közül a nyertesek nem találgattak, valamennyien csupán egy – egy helyes megfejtést írtak be, s ezzel nyertek. Lehet találgatni, hogy véletlen-e?

   1. Jó nem találgattak tudták elsőre . Akkor aki nem essőre találha ki az nem is nyeret ?

  2. Lehet. Én már nyertem egy párnát, ami azért érdekes, mert nem vagyok egy szerencsés tipus. Szóval örültem neki.

 10. A párta a kétnemű virágtakarójú virágok belső takaróköre, a sziromlevelek összessége