Agytorna 173. forduló

A fordulót 2016. november 25., 07:30-kor lezártuk.

 

Megfejtés:

 HIMALÁJA SÓ

 

pink salt on table

 

NYERTESEINK:

kormosne

Tündérke

 

 Gratulálunk a helyes megfejtésekhez, és köszönjük a játékot mindenkinek!

 

Mi van a képen? Ha kitalálod, hogy mit ábrázol az alábbi kép, Bubba párnát nyerhetsz.

 Beküldési határidő:

2016. november 25. (péntek), 07:30

Ha kérdésed van, olvasd el a feladvány alatti tájékoztatót.

 pink salt on table

 

A JÁTÉK MENETE ÉS SZABÁLYAI RÖVIDEN

 • Ha tudod a megoldást, írd be hozzászólásként (itt, ennek az oldalnak az alján).
 • Fordulónként két játékos Bubba párnát nyer: a nyerteseket az összes helyes megfejtést beküldő játékos közül sorsoljuk ki véletlenszerűen.
 • A játékforduló lezárásáig nem jelennek meg azok a hozzászólások, amelyek a helyes megoldást tartalmazzák, vagy olyan szöveget, amely könnyen rávezethet a helyes megfejtésre. A többi hozzászólást némi átfutással megjelenítjük (az átfutás a moderálás miatt van). Tehát attól, hogy nem jelenik meg a megfejtésed, még nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy hibátlan a megfejtésed. Figyelj a feladat kiírására (pl. hány szótagú szót várunk megfejtésként).
 • Ha több tipped is van a megfejtésre, írd be nyugodtan, mindet külön-külön hozzászólásként.
 • A helyes megfejtést tartalmazó hozzászólások a beküldési határidő után (játék zárása) jelennek meg. Ekkor látszani fog a beérkezési sorrendjük és időpontjuk is.
 • Kérjük, ne próbáld elrontani mások játékát azzal, hogy a moderálást kijátszva a helyes megfejtésre rávezető hozzászólásokat írsz. Az ilyen játékosokat kizárjuk, és a következő fordulókban sem vehetnek részt.
 • Az építő jellegű kritikákat, észrevételeket, javaslatokat, kérdéseket, ne hozzászólásként írd be, mert ezeket töröljük. Az ilyen üzeneteket az Ügyfélkapun keresztül juttathatod el hozzánk. Az Ügyfélkaput itt találod. A hozzászólás funkciót ismétlődően a szabályzattal ellentétesen használó játékosok hozzászólási lehetőségét felfüggesztjük, ők a következő fordulókban sem vehetnek részt.
 • A másokat sértegető, rosszindulatú, személyeskedő, gyalázkodó, vagy obszcén hozzászólásokat töröljük, és az ilyeneket beküldő játékosok hozzászólási jogát külön értesítés nélkül megvonjuk. Ők a további játékfordulókban sem vehetnek részt.
 • A nyertesek nevét ezen az oldalon és a Korábbi játékaink és nyerteseink oldalunkon is közzétesszük a játék zárása után.

 

GYAKORI KÉRDÉSEK A JÁTÉKKAL KAPCSOLATBAN

“A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.” üzenetet kapok, miért?

Nem jelenik meg a hozzászólásom, pedig jó megfejtést írtam, miért?

“Azonos hozzászólásokat észleltünk, úgy tűnik ez már egyszer megírásra került.” , miért?

Én írtam be először a helyes választ, láttam, hogy senki más nem tudta, miért nem nyertem?

Én írtam be először a helyes megfejtést, miért nem nyertem?

 

 
KORÁBBI JÁTÉKAINK ÉS NYERTESEINK

A JÁTÉK RÉSZLETES SZABÁLYZATA A KÖVETKEZŐ OLDALRÓL ÉRHETŐ EL

 

Csatlakozz te is a Startlap Wiki Facebook táborához, klikk ide!

Wiki Kutya 2

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Orbán családnév – mi az eredete, jelentése? Mikor van Magdolna névnap? Keresztrejtvény – 16.04.23. Budai családnév – mi az eredete, jelentése? Február 28. – miről nevezetes? Agytorna 175. forduló Keresztrejtvény – 10.13. Augusztus 22. – miről nevezetes? Agytorna 26. forduló: mi van a képen? Hogyan írjuk helyesen: mályva vagy májva?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1289 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 1. A képen miből látszik, hogy “himalájai” a kősó (halit) kristály?
  “Himalájai só, 300 kilométerre a hegyektől
  Érdemes megnézni, mi is van valójában a sólámpákba állítólag rakott himalájai só név mögött: a lámpa eladásával foglalkozó weblapok ugyanis egybehangzóan állítják, hogy ez van benne. De mi is ez? Sajnos igazából semmi. A kifejezést a marketingesek találták ki a csúnyán hangzó kősó (halit) helyett. Főleg a Pakisztánból, Khewra bányáiból származó ásványokat értik alatta, amelyeket a 21. századtól a világ minden táján eladnak Európától Ausztráliáig. Ez a világ második legnagyobb sóbányája, 300 kilométerre a Himalájától. Az itt kitermelt sókristályok néha vörösesek, rózsaszínek (ezt a vas-oxid-tartalom okozza), némelyik pedig valamennyire átlátszó fehér.”

 2. Sajnálom,hogy megint itt írok,de a hibajelentésemre nem kaptam választ.Regisztrálva vagyok és állandóan be vagyok jelentkezve.Helyes válasz után felszólítást kapok,hogy regisztráljak vagy jelentkezzek be,erre 30 percem van.Bármit csinálok,nem jó,nem kapok pontot.Tudnak-e a hibáról,dolgoznak-e a javításon?Jó lenne valami infó,gondolom,nem csak nekem!!!

  1. Gizi!
   Pénteken reggel fél nyolckor közlik a helyes megfejtést és a nyertesek nevét.Ha én most ideírnám, hogy mit látunk a képen, egyből moderálnák.