Agytorna 103. forduló

A fordulót 2016. március 25., 07:30-kor lezártuk.

 

Megfejtés:

CÉLINE DION

 

NYERTESEINK:

Judy81

Olgi

 

 Gratulálunk a helyes megfejtésekhez, és köszönjük a játékot mindenkinek!

Ismét egy képrejtvény jellegű fejtörőt hoztunk nektek. Kinek a nevét rejtettük el a képen? Ha kitalálod, hogy kire gondoltunk Bubba párnát nyerhetsz.
* A játékszabály a kép alatt olvasható. *

agytorna-103
 
Beküldési határidő:

2016. március 25. (péntek), 07:30

 

A JÁTÉK MENETE ÉS SZABÁLYAI

 • Ha tudod a megoldást, írd be hozzászólásként (itt, ennek az oldalnak az alján).
 • Fordulónként két játékos Bubba párnát nyer: a nyerteseket az összes helyes megfejtést beküldő játékos közül sorsoljuk ki véletlenszerűen.
 • A játékforduló lezárásáig nem jelennek meg azok a hozzászólások, amelyek a helyes megoldást tartalmazzák, vagy olyan szöveget, amely könnyen rávezethet a helyes megfejtésre. A többi hozzászólást némi átfutással megjelenítjük (az átfutás a moderálás miatt van). Tehát attól, hogy nem jelenik meg a megfejtésed, még nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy hibátlan a megfejtésed. Figyelj a feladat kiírására (pl. hány szótagú szót várunk megfejtésként).
 • Ha több tipped is van a megfejtésre, írd be nyugodtan, mindet külön-külön hozzászólásként.
 • A helyes megfejtést tartalmazó hozzászólások a beküldési határidő után (játék zárása) jelennek meg. Ekkor látszani fog a beérkezési sorrendjük és időpontjuk is.
 • A nyertesek nevét ezen az oldalon és a Korábbi játékaink és nyerteseink oldalunkon is közzétesszük a játék zárása után.

 

KORÁBBI JÁTÉKAINK ÉS NYERTESEINK

RÉSZLETES JÁTÉKSZABÁLY

 

Csatlakozz te is a Startlap Wiki Facebook táborához, klikk ide!

Wiki Kutya 2

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Melyik az a négy szó, amit egy diplomata sosem mondhat ki? Keresztrejtvény – 12.10. Hogyan írjuk helyesen: bízik vagy bizik? Mikor van Aida névnap? Keresztrejtvény – 16.05.26. Mikor van Tas névnap? Január 4. – miről nevezetes? Agytorna 219. forduló Melyek a legnépszerűbb lány keresztnevek Magyarországon? Mi a címe a képnek?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1144 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 1. Engem érdekelne, a fordulók feladványainak a helyes megfejtései. Ebből is lehetne tanulni.

 2. Ágnes! Olvasd el a játékszabályt.

  Annak nincs jelentősége, hogy ki az első.

  Egyébként a helyes megoldások nem jelennek meg, így amikor azt gondolod, hogy nincs előtted megfejtő, a valóságban már többen is megfejthették, csak az nem jelenik meg az oldalon.

  Most már az oldal alján áthatod, hogy 2016-03-22 – 07:35 -kor Matild volt az első helyes fejtő.

  1. Kedves Ágnes, mert nem az első helyes megfejtő nyer. Aki ezúttal egyébként nem Ön, hanem Matild nevű játékostársa volt. Kérjük, olvassa el a pársoros játékszabályt a kép alatt, abból kiderül minden.

 3. Hm…:) Tényleg… nem azért… de legközelebb a kedves szerkesztők TÉNYLEG nézzenek már meg néhány igazi képrejtvényt. Amikor a megfejtésben egy betűt egy másikra kell kicserélni azért, hogy a végeredmény helyes legyen, azt úgy kell jelölni, hogy egyenlőség jelet teszünk a kicserélendő betűk közé. Ez a nyilazásos izé baromság. Ráadásul a képrejtvényből a büdös életbe’ sem jön ki az, hogy Céline Dion. Ha a feladványt nézem, akkor egy kémiai elem csücsül egy csonthéjason… tehát szelén dión. Ha “é=i”, akkor imigyen változik az olvasat: szelin dión. Mivel több instrukciót nem kaptunk, így ez a helyes megfejtés. A hosszú “ó” csak úgy magától megrövidül, és a “szelin” sz és e betűje valami varázslatra átváltozik c-re és é-re… Persze, én is megfejtettem, meg lehetett fejteni elég könnyen. De ettől még maga a feladvány hibás és legkevésbé sem frappáns. 🙂 Tessék már egy kicsit megerőltetni magunkat, kedves szerkesztők! 🙂

  1. Kedves Sándor! Köszönjük szépen észrevételeit, megszívleljük őket! Nem biztos, hogy kedvére fogunk tudni tenni, hiszen nem áll szándékunkban “igazi képrejtvényeket” készíteni (jelentsen bármit ez a kifejezés). Már azért sem lenne érdemes ezzel próbálkoznunk, mert nincs birtokunkban az a szabályzat gyűjtemény, amely pontosan definiálja az “igazi képrejtvénység” kritériumait. Ahogy a rejtvény felvezetőjében is olvashatta, inkább “képrejtvény jellegű fejtörőkkel” próbáljuk szórakoztatni az olvasóinkat. Valószínűleg az okozhatja Önnek a problémát, hogy megszokott valamit, amit Ön “igazi képrejtvénynek” nevez, és itt nem azt találja. Ennek oka, hogy ez a játék, nem az a játék. Nem az a cél, hogy – ahogy írja – “kijöjjön a Céline Dion”, hanem az, hogy meg lehessen fejteni. Ahogy szintén a feladványban olvasható: “ha kitalálod, hogy kire gondoltunk”. Igen, ez most kicsit könnyebb volt (több száz megfejtés), van, amikor nehezebb a feladvány. A javaslata, miszerint “é=i” formulát kellett volna használnunk egyrészt azért tévedés, mert ahogy írtam, “ez nem az a játék”, hanem azért, mert ez valóban logikátlan és zavaró lett volna. Matekos logikával ugyanis ha é=i, akkor dión=déón.

   1. Oké… látom, hogy terméketlen talajra hullik a mag…:) Hiába is magyarázzák, a feladvány megfejtése nem következik logikusan magából a feladványból. Valóban ki kell találni, hogy Önök kire-mire gondoltak, gondolatolvasók előnyben. 🙂 Képrejtvény jellegű… jó ezzel takarózni, magam is élek vele, ha nem gond: első mondatomban nem azt mondom, hogy Önök fafejűek, csupán a mondat tartalma olyan jellegű, hogy AKÁR azt is jelentheti. 🙂 Tehát mindkettő sértésnek is tekinthető, ergo a “képrejtvény” és a “képrejtvény jellegű” jelentése teljesen ugyanaz, a szabályai is ugyanazok. Apám szavai jutnak eszembe – Isten nyugosztalja -: Ki minek nem mestere, kontárja az annak.

 4. Szelén dión, é=i, tehát szelin dión. Ez Céline Dion neve fonetikusan. Ha nem ez a megfejtés, akkor mi?

 5. Azonos hozzászólásokat észleltük,úgy tűnik ez már egyszer megírásra került.Ez még mi a csudát jelent?

  1. Azt jelenti, hogy Kriszta néven már írt valaki. Találj ki másik nevet pl. Kriszti és mindjárt jó lesz.

  1. Eltűnt a moderátor ? Kacsa az egész oldal,a kispárnát meg már használják is talán !

 6. Céline Dion! nyertem, kész! a Se a szelén vegyjele, tehát szelén dión, i és e betű cserélve, kijön a megfejtés! 😉