Február 3. – miről nevezetes?

A magyar rejtvényfejtők napja

rejtveny kutya

2007 óta emlékeznek meg róla. A Füles magazin 1957-ben ezen a napon jelent meg először. Ez hetilap volt, minden vasárnap vehették kézbe a rejtvényfejtők. Képregényeket, vicceket is tartalmazott. 1925. január 22-én jelent meg Magyarországon az első keresztrejtvény. 1968-tól országszerte rendre alakultak rejtvényfejtő klubok, versenyeken mérték össze tudásukat a tagok.

Névnapok: Balázs, Oszkár, Celerina.

Ezen a napon született:

  • Galamb József gépészmérnök 1881-ben. Konstruktőrként a Ford T-modell egyik megalkotója volt. A Ford márkafeliratát ő rajzolta. Éves fizetése 75000 dollár volt. Ennyit keresett akkoriban az Egyesült Államok elnöke is.
  • Kitaibel Pál kémikus, botanikus 1757-ben. Magyarország növényeit, kőzeteit, ásványvizet osztályozta, leírta.
  • Csoóri Sándor költő, esszéíró, a Nemzet Művésze 1930-ban.

Ezen a napon halt meg:

  • Johannes Gutenberg feltaláló, ötvösmester 1468-ban. A könyvnyomtatást forradalmasította, a mozgatható betűelemekkel való nyomtatást alkotta meg. Találmányának jelentősége abban rejlik, hogy összehangolta a könyvnyomtatás négy fontos elemét egyetlen gyártási folyamatban, ezek a papír, a nyomógép, a megfelelő nyomdafesték és a mozgatható betűminta.
  • Haynal Imre orvos 1979-ben. Főként a kardiológia és az endokrinológia érdekelte.

Csillagjegy: Vízöntő

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Ötöslottó nyerőszámok a 21. játékhéten 2016-ban Mikor van Baldvin névnap? Én írtam be először a helyes választ, láttam, hogy senki más nem tudta, miért nem nyertem? Mi a címe a képnek? Mi a címe a képnek? Keresztrejtvény – 08.27. Keresztrejtvény – 16.01.10. Startlap Wiki Agytorna – Nyereményjáték szabályzat Keresztrejtvény – 16.04.07. Mikor van Bendegúz névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.