Egy MIG-21-es vadászgép ütközött össze személyautóval a 44-es úton. Igaz, vagy kacsa?

IGAZ.

mig21

A világ egyik legfurcsább repülőgép-balesetében, amelyről a Katonatörténetek blog számolt be részletesen, személyi sérülés nem történt. Az eset Kecskemétről kifelé, a 44-es úton történt 1995. március 10-én, és remek példája a kis magyar abszurdnak.

Történt ugyanis, hogy a leselejtezett vadászrepülőt megvette a Keceli Haditechnikai Park, ahová “lábon” utazott, egészen pontosan egy tréler húzta közutakon. Az ominózus esetnél a kísérő rendőrök közül két autó egy buszmegállónál állította félre a szembejövő járműveket, hogy a MIG elférjen, ám egy vadászvacsoráról érkező úriember – félve, hogy kiderül, mennyi célzóvízzel a vérében vezet – átszökött az utat biztosító egységek között, és tovaszáguldott: az ámokfutás eredményeképp, a félelmekkel ellentétben nem egy rendőrautót kapott frontálisan telibe, hanem az út szélére húzódó gép szárnyáról lelógó póttartályra fűzte fel autóját. 

baleset1baleset2baleset3baleset4baleset5baleset6

Öröm az ürömben, hogy a repülőben alig esett kár, és bár a kis Peugeot 205-öst teljesen átszúrta a tartály, az illuminált sofőr olyannyira szerencsésen megúszta az esetet, hogy a kocsiból kievickélve még megpróbálkozott azzal is, hogy elszaladjon a rend őrei elöl. Kiderült ugyanis, hogy be sem volt kötve, így még gyorsan le tudott feküdni az anyósülésre, ezért nem trancsírozta fel a MIG.