Mikor van Enikő névnap?

Szeptember 15.

Vörösmarty Mihály alkotta meg ezt a női nevet az ősi Enéh (ünő) névből.

Híres Enikők: Détár Enikő színésznő, Eszenyi Enikő színésznő, Mihalik Enikő topmodell, Muri Enikő énekesnő, Sütő Enikő topmodell.

Détár Enikőt színpadi szerepei mellett a televízió képernyőjén is többször lehetett látni. Évekig volt az RTL Klub Reflektor Magazinjának a műsorvezetője, majd feltűnt a TV2 Nagy Duett című műsorban is. Huszonkilenc évnyi házasság után, 2014-ben vált el Rékasi Károly színésztől. Kapcsolatuk többször is volt mélyponton, már 2005-ben is szóba került a válás, ám akkor még sikerült megmenteni közös életüket. Détár Enikőt többször kezelték pszichiátrián, már első gyereke születése után is súlyos depresszióba esett de összeomlott előadás után, édesanyja halálakor és a váláskor is.

 

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?





Keresztrejtvény 24.03.03. Hogyan írjuk helyesen: nem is tudom vagy nemistudom? Hogyan írjuk helyesen: megegyező vagy megeggyező? Illem: Két nőt merről kísér egy férfi? Hogyan írjuk helyesen: chicagói vagy chicagoi? Mikor van Bertalan névnap? Mikor van Bence névnap? Mikor van Andrea névnap? Milyen lesz az idő? Miért vezette utasszállító gépét sziklafalnak a Germanwings másodpilótája?