Mikor van Adrienn névnap?

Szeptember 8.

Az Adriana franciás alakja, amelynek a jelentése: “Hadria (a mai Adria) városából való”.

adriai-tenger

Az Adriai-tenger a Földközi-tenger része, annak az Appennin- és a Balkán-félszigetek által határolt öble, egyben legészakibb nyúlványa. A medence teljes hossza 820 kilométer, átlagos szélessége 160 kilométer. Délen a 71 kilométer széles Otrantói-szorossal kapcsolódik a Jón-tengerhez. Felszíne 132000 négyzetkilométer. Kattints a képre, ha szeretnél egy szép Adriai-tengeres háttérképet.

 

Híres Adriennek: Bata Adrienn (Barbee) énekesnő, Bende Adrienn szépségkirálynő, Fehér Adrienn színésznő, Juhász Adrienn színésznő, Nagy Adrienn énekesnő, Pekár Adrienn színésznő, Pintér Adrienn (Ada) műsorvezető, Szekeres Adrien énekesnő, Zsédenyi Adrienn (Zséda) énekesnő.

Pintér Adrienn (Ada) 2005-ben, 23 éves korában házasodott össze zenetévés kollégájával, Timóval, azaz Bánszki Lászlóval. Szerelmük négy évig tartott, 2009-ben elváltak útjaik és azóta a műsorvezető egyedül neveli ikerfiait, Bencét és Bálintot. Ada nyolc évig dolgozott a Viva Tv-nél, majd kipróbálta magát a civil életben. 2013-ban azonban az RTL Klub reflektor műsorvezetőjeként visszatért a képernyőre.

 

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?





Keresztrejtvény – 16.06.23. Mi Pest megye székhelye? Augusztus 30. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: szíjas vagy szijas? Mi az endometriózis? Mikor van Ödön névnap? Hogyan írjuk helyesen: függő vagy fűggő? Mikor van Katinka névnap? Ötöslottó nyerőszámok a 19. játékhéten 2016-ban Hogyan írjuk helyesen: robusztus vagy robosztus?