Mikor kell a 2014. évi EVÁ-t bevallani?

Február 25-ig vagy május 31-ig a 1443-as számú nyomtatványon.
(Évközi megszűnés esetére más vonatkozik!)

papírmunka

A február 25-i dátum érvényes az EVÁ-s egyéni vállalkozókra és azokra a jogi személyiséggel nem rendelkező társaságokra (betéti társaság, közkereseti társaság), akik nem tartoznak a számviteli törvény hatálya alá, nem kell kettős könyvelést vezetniük, nem kell beszámolót készíteniük és közzétenniük, vagyis csak bevételi nyilvántartásra kötelezettek, mert az EVÁ-ba bejelentkezéskor ezt a módot választották. (Évközi megszűnéskor 30 nap áll rendelkezésre a bevallás benyújtására.)

A május 31-ig bevallók a számviteli törvény hatálya alá tartozó EVÁ-s társaságok. Nekik kötelező a kettős könyvvitel, mérlegkészítés és a beszámoló közzététele. (Évközi megszűnéskor a következő hónaptól számított 5. hónap utolsó napja a bevallás beadásának határideje.)

Ez is érdekelhet:

Hogyan adhatom be a személyi jövedelemadó (szja) bevallásomat 2015-ben?
Meddig kell bevallanom a személyi jövedelemadót (szja)?
Mennyi az eva – egyszerűsített vállalkozói adó – kulcsa 2015-ben?
Kinek érdemes KATA-ra (kisadózók tételes adójára) váltani?



 

 



Hogyan írjuk helyesen: karácsony vagy Karácsony? Hogyan írjuk helyesen: lépcsőzetes vagy lépcsözetes? Keresztrejtvény – 16.02.26. Mikor van Rita névnap? Hogyan írjuk helyesen: pocsolya vagy pocsoja? Hogyan írjuk helyesen: Földközi-tenger vagy Földközi tenger? Mikor indult a ValóVilág? Október 10. – miről nevezetes? Magyarország legalacsonyabb pontja hol található? Hogyan írjuk helyesen: Árpád híd vagy Árpád-híd?