Mikor van Csongor névnap?

Április 16.

Csongor névnap - sólyom

 Valamint január 13-án.

Török eredetű régi magyar személynév, jelentése: sólyom.

Híres Csongorok: Ferenczy Csongor színész, Kassai Csongor színész, Nagy Csongor-Zsolt színész, Szalay Csongor szinkronszínész, Csongor, Vörösmarty Mihály költeményének egyik főszereplője.

Óvodáskora óta érdeklődik a zene iránt, akkoriban kezdett el zongorázni és szinkronizálni is Szalay Csongor, aki 2015-re több száz filmben, sorozatban és mesében szólalt meg különböző karakterként. Ő kölcsönzi például a hangját a CSI: Helyszínelők című sorozat Kyle Harmonjának , a Forrest Gumpban Forrest Gump Jr.-ként szólalt meg de a 24-ben, a Döglött aktákban és a Nyomtalanulban is kapott szinkronszerepet. Még a középiskolában ismerkedett meg Botlik Mátyással, akivel 14 éves korában zenekart alapított. Később bővült a formáció és Arany Dórával kiegészülve megalapították a The Grenma nevű együttest.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?





2015. augusztus 8. munkanap vagy szabadnap? Keresztrejtvény – 16.03.27. Hogyan írjuk helyesen: gumi vagy gumí? Hogyan írjuk helyesen: némít vagy némit? Keresztrejtvény – 16.04.04. Keresztrejtvény – 16.09.19. Hogyan írjuk helyesen: hegeszt vagy heggeszt? Hogyan írjuk helyesen: elkötelezett vagy elkőtelezett? Illem az uszodában: hogyan osztoztok többen egy sávban? Szeptember 11. – miről nevezetes?