Mikor van Melinda névnap?

December 2-án.

Valamint október 29-én.

A név d’Ussieux francia író névalkotása, 1775-ben jelent meg először egy elbeszélésben, majd Katona József tőle vette át a nevet és Bánk bán feleségének adta. Összefügghet még a germán Ermelinda vagy Linda nevekkel, melynek jelentése: hársfa, hársfából készült pajzs.

Rokon női nevek: Linda, Ermelinda.

Híres Melindák: Melinda Gates Bill Gates felesége, Major Melinda színésznő, Melinda Clarke színésznő, Pastrovics Melinda válogatott kézilabda kapus, Szvorda Melinda válogatott labdarúgó kapus, Kovács Melinda fotográfus, Kistétényi Melinda zeneszerző, karvezető, orgonaművész, zenepedagógus, Melinda, a Szellemekkel suttogó c. sorozat főszereplője (Jennifer Love Hewitt) és Siska Melinda a Hírstart munkatársa.

Major Melinda színésznőnk sokat szinkronizál, többek között Kate Winslet hangja volt a Titanic-ban, Gwyneth Paltrow a Vasemberben, Harry Potter anyja, a Sherlock Holmes-ban pedig Irene Adler. A főiskola után előbb a miskolci társulatnál volt tag, majd a Nemzeti Színháznál alakított zseniális karaktereket. Játszott az Állítsátok meg Terézanyut! című (Rácz Zsuzsa azonos című könyve alapján készült) filmben Hámori Gabriella mellett.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?





Hogyan írjuk helyesen: közösség vagy közöség? Mikor van Egyed névnap? Hogyan írjuk helyesen: fogyjon vagy foggyon? Hogyan írjuk helyesen: húsvét vagy Húsvét? Keresztrejtvény – 16.11.23. Hogyan írjuk helyesen: degradál vagy ledegradál? Mikor van Gyöngyvér névnap? Február 15. – miről nevezetes? Keresztrejtvény – 16.11.15. Hogyan írjuk helyesen: biztató vagy bíztató?