Mikor van Leonóra névnap?

Március 6.

Leonóra névnap Kopasz Leonóra

Kopasz Leonóra (fotó – facebook)

Az Eleonóra név rövidüléséből ered, mely az arab Ellinor névből alakult ki. Előbb spanyol közvetítéssel jutott el Franciaországba, majd onnan Angliába, ahol népszerű lett

Híres Leonórák: Kopasz Leonóra, a Miss Alpok Adria szépségversenyek Csongrád megyei győztese, Mörk Leonóra író, Leonora – Beethoven: Fidelio című operájának főhőse, Leonore, Edgar Allan Poe: Holló című versének központi nőalakja.

Mörk Leonóra a Nők Lapja munkatársa volt, majd az ELLE indulásakor a magazin főszerkesztő-helyettese lett. Első regénye Az utolérhetetlen Mr. Yorke címmel jelent meg. Ezután A vámpír vonzásában címmel készített interjúkötetet a modern vámpírkultuszról. Hellinger-Madonna című könyvében a napjainkban élő főhősnő, Kata párkapcsolati problémáinak megoldását keresi múltjába és egy, a dédanyjáról festett képben Németországban. Épp Frankfurtból tartott hazafelé, amikor a járatát törölték. Öt órát kellett várnia a reptéren, és ekkor a beszállókártyára vázolta fel a regényt, amit hazaérve már csak le kellett írnia.

Milyen névnap van ma és holnap?





Hogyan írjuk helyesen: atlanti-óceáni vagy atlanti óceáni? Keresztrejtvény – 12.06. Miért hívják Miss Plasticnak Kulcsár Edinát? Hogyan írjuk helyesen: deformálódik vagy eldeformálódik? Hogyan írjuk helyesen: lebonyolít vagy lebonyolit? Keresztrejtvény 24.02.20. Hogyan írjuk helyesen: játsszad vagy játszad? Hogyan írjuk helyesen: nagy-britanniai vagy nagybritanniai? Keresztrejtvény – 12.07. Hogyan írjuk helyesen: szabadság-hegyi vagy Szabadság hegyi?