Mikor van Károly névnap?

Január 28-án, november 4-én.

karvaly

Valamint március 2-án, június 3-án és  szeptember 27-én.

Eredetére vonatkozóan kétféle megközelítés létezik, egyik szerint magyar eredetű, és a jelentése karvaly, turul, a másik pedig a germán-latin eredet, legény, fiú jelentéssel. (Képünkön egy karvaly látható)

Híres Károlyok: Rékasi Károly színész, Gesztesi Károly színész, Grósz Károly politikus, Nemcsák Károly színész és Károly bácsi, a híres magyar vizsla, Frakk gazdája.

Angolul, franciául Charles, olaszul Carlo, németül Karl.

Károly bácsi rajzfilmfigura, Frakk gazdája. Frakk egy magyar vizsla, aki Irma néni macskáit, Szerénkét és Lukréciát rendszabályozza. Károly bácsi szemüveges, bajuszos, kissé szögletes fejű, tisztes öregúr. A rajzfilm papírkivágásos technikával készült. Minden arckifejezés, mozdulat külön elkészült, majd ezeket össze lehetett illeszteni, nem kellett mindig az egész figurát újra megrajzolni. A szereplőket először 1972-ben láthattuk a képernyőn.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?





Keresztrejtvény – 16.08.26. Hogyan írjuk helyesen: szívesen vagy szivesen? Hogyan írjuk helyesen: kör alakú vagy köralakú? Hogyan lehet Netflixem? Hogyan írjuk helyesen: hajlás vagy halylás? Hogyan írjuk helyesen: higgy vagy higyj? Illem: Egy férfi vagy a nő lép be először a liftbe? Mikor van Karina névnap? Mikor van Fruzsina névnap? Február 9. – miről nevezetes?