Kinek érdemes KATA-ra (kisadózók tételes adójára) váltani?

Annak a  vállalkozónak, akinek az átlagos havi bevétele nem haladja meg az 500ezer forintot.

forinnt

A KATA-t kisadózó vállalkozók, azaz egyéni vállalkozók, egyéni cégek és kizárólag magánszemélyekből álló BT-k választhatják. A törvény évi hatmillió forintos határról beszél, de év közben is kehet váltani, így jobb ha a félmilliós összeget tartjuk fejben.

Mindössze 50ezer forint adót kell fizetni egy főállású és 25ezret félállású vagy nyugdíjas alkalmazott után. Az iparűzési adót ezen felül meg kell fizetni.

Akinek azon jár az esze, hogy majd így fog a cégébe beszámlázni, akkor vigyázzon, mert ha egy évben egymilliót eléri a számla összege akkor bizonyítani kell a NAV-nak, hogy nem burkolt alkalmazotti viszonyról van szó.





Október 14. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: elnyűtt vagy elnyütt? Keresztrejtvény – 12.14. Keresztrejtvény – 16.10.28. Hogyan írjuk helyesen: hígító vagy higító? Hogyan írjuk helyesen: annullálódik vagy anullálódik? Melyik Európa leghosszabb közúti-vasúti hídja? Július 5. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: egyezik vagy eggyezik? Hogyan írjuk helyesen: felől vagy felöl?